Revija Reporter
Slovenija

Lucija Šikovec Ušaj dokončno zapustila Bernarda Brščiča, ki ga bodo danes vnovič ustoličili na tajnem kongresu Domovinske lige v Kranju

Igor Kršinar

12. okt. 2019 6:00 Osveženo: 7:25 / 12. 10. 2019

Deli na:

Ušajeva in Brščič sta se sporekla že na seji izvršilnega odbora 24. avgusta

Primož Lavre

Današnji kongres Domovinske lige ob 16. uri v dvorani mestne občine Kranj bo potekal brez bivše podpredsednice Lucije Šikovec Ušaj, ki je pred časom izstopila iz stranke.

Za izstop se je odločila po sporu s prvakom Bernardom Brščičem, kateremu je očitala, da stranko iz ozadja vodijo fantje, ki so zaposleni v SDS, poleg tega ji Brščič ni hotel pokazati računov o porabi sredstev za volilno kampanjo, za katero je sama prispevala 14 tisoč evrov.

Ušajeva in Brščič sta se sporekla že na seji izvršilnega odbora 24. avgusta, kjer je Brščič vzel v bran računalnikarja Klemena Laha, administratorja njihove spletne strani, ki podobno delo opravlja tudi za stranko SDS na Trstenjakovi.

Zaradi tega je po seji izvršnega odbora pa je iz stranke izstopil kipar in karikaturist Jiri Kočica, ki je v izstopni izjavi med drugim navedel, da je Janez Janša Laha pred začetkom volilne kampanje za nagrado poslal na Mavricius.

Na seji je eden od navzočih Luka Kavčič Kavka izjavil, da ona kot ženska ne more kandidirati za predsednico stranke, saj »moški ne more biti pod žensko, ker jih ženska kastrira in se potem moški ne more tako počutiti.«

Tako je zdaj Brščič edini kandidat za predsednika stranke, družbo pa mu delajo večinoma zelo čudni fantje iz skrajno desničarskih skupin.

Poleg tega se je Brščič na seji razburjal zaradi tega, ker je v javnost prišla informacija o njegovi intimni zvezi z 21 let mlajšo Normo Korošec, članico izvršilnega odbora, ki je skupaj z njim nastopila na evropskih volitvah.

Na evropskih volitvah je stranka Dom prejela 1,7 odstotka glasov, kar je daleč od pričakovanega, zato je Brščič sprva razmišljal, da bi stranko kar ukinil, nato pa ni niti ponudil svojega odstopa.

Tako je zdaj Brščič edini kandidat za predsednika stranke, družbo pa mu delajo večinoma zelo čudni fantje iz skrajno desničarskih skupin.

Tudi današnji kongres stranke bo potekal za zaprtimi vrati, saj javnosti o njem niso obvestili, obvestila o kongresu ni niti na njihovi spletni strani, ampak so vabilo za udeležbo poslali zgolj članom, ki so plačali članarino.

Kongres so sprva nameravali organizirati v Škofji Loki, ker pa tam niso dobili primernega prostora, so najeli dvorano v mestni občini Kranj. Pred vrati naj bi tudi tokrat stal mladi aktivist Nace Eržen in pazil, da njihovega miru ne bi zmotili nepovabljeni gostje.