Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ljubljanska občina ustavila stanovanjski projekt na zemljišču Mihaela Karnerja

Deli na:

Mestna občina Ljubljana (MOL) je ustavila pripravo Občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) Tovil, kjer naj bi v Avstriji aretirani Mihael Karner gradil stanovanjski kompleks, poroča Delo. Vzrok za tako odločitev po navedbah časnika ni znan.

Odločitev MOL izhaja iz odgovorov na vprašanja mestnega svetnika SDS Anžeta Logarja. V odgovorih med drugim piše, da so se v zvezi z izvedbo projekta Urbana oaza, ki je predvidela gradnjo 175 stanovanj, predstavniki investitorjev, projektantov ter izdelovalcev OPPN Tovil konec lanskega leta sestali dvakrat.

Na prvem sestanku 2. decembra lani sta bila med drugim prisotna tudi domnevni preprodajalec steroidov Mihael Karner in pokojni Danilo Slivnik, tedaj stric Karnerjeve žene. Sestanka se je udeležil tudi vodja oddelka za urejanje prostora na MOL Miran Gajšek. Ne srečanju je beseda tekla o pripombah na dopolnjeni OPPN iz javne razprave. Že takrat so sklenili, da je treba velikost stanovanjskega objekta zmanjšati.


Skoraj ista zasedba - MOL je namesto Gajška zastopal podžupan Janez Koželj - se je ponovno sestala 14. decembra 2011, ko so investitorji in projektanti predstavili spremenjeni projekt. Mihaela Karnerja in njegovo ženo Alenko so nato nekaj dni pred novim letom aretirali na njunem domu v Avstriji zaradi domnevne preprodaje prepovedanih anabolikov prek spleta.

A kot piše Delo, iz odgovorov mestnemu svetniku ni razbrati, kdaj so se na MOL odločiti ustaviti postopek sprejemanja OPPN Tovil, prav tako ne vzroka za to. Zapisano je le, da je oddelek za urejanje prostora začel obravnavo pripomb k osnutku, vendar je delo prekinil po odločitvi MOL, da se priprava dokumenta ustavi.

Odločitev MOL pozdravljajo v iniciativi za ohranitev Viškega gozdička. Je pa pobudnik iniciative Slavko Marolt po poročanju Dela hkrati zaskrbljen, saj doslej ni dobil še nobenega odgovora na pobudo, ki so jo podali okoliški stanovalci ter lastniki poslovnih prostorov Tovila, da bi 2,4 hektara veliko zemljišče v lasti Mihaela Karnerja iz stanovanjske površine prekvalificirali v parkovni gozd. Člani iniciative namreč želijo ohraniti ves zaščiteni gozdiček z zaščitenima borom in sovo vred.