markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Ljubljana v Ljubljani

Deli na:

Ljubljanski župan Zoran Janković je danes sprejel skoraj dveletno belgijsko deklico z imenom Ljubljana, ki je skupaj s starši na povabilo mesta Ljubljana in Slovenske turistične organizacije na obisku v slovenski prestolnici.

Ljubljanski župan Zoran Janković je danes sprejel skoraj dveletno belgijsko deklico z imenom Ljubljana, ki je skupaj s starši na povabilo mesta Ljubljana in Slovenske turistične organizacije na obisku v slovenski prestolnici.

Mlado družino Heuschen - Roland iz belgijskega Liegea so, kot je za medije dejal župan Jankovič, povabile kolegice iz mestne uprave. "Ljubljana je prijazno, veselo in nasmejano mesto. Dokaz za to je poimenovanje male Belgijke po slovenski prestolnici," je ob tej priložnosti dejal župan Janković in dodal, da je to izjemno lep občutek, če nekdo pride in s tem izkaže spoštovanje do mesta dokler si župan.

Ob tem Janković pričakuje, da bo družina čez nekaj časa spet prišla v Ljubljano, morda z bratcem ali sestrico Ljubljani.

O tem, zakaj sta svojo prvorojenko poimenovala po slovenski prestolnici, je oče Alexander dejal, da ju je ob prvem obisku Ljubljana na počitnicah že leta 2002 navdušila legenda, ki pravi, da je slovenska prestolnica dobila ime glede na svoj romantični sloves - črka "e" je zamenjana z "a", in iz "ljubljena" je nastala "Ljubljana".

Mamo Laurence Heuschen in očeta Alexandra Rolanda je mesto tako navdihnilo, da sta svojo prvorojenko, rojeno 30. oktobra 2007, poimenovala Ljubljana.

"Ljubljana je melodično in dobro ime, ki pomeni ljubljena. Všeč nama je ta pomen, saj je to ljubko in očarljivo ime," je pojasnil oče Alexander. Mama Laurence pa je navedla, zakaj imata rada Ljubljano. Kot je rekla, je Ljubljana majhno mesto s stavbami živahnih barv in dobra mešanica vzhodne Evrope in Sredozemlja, kar oba imata rada.

"V mestu se počutiva zelo dobro, je živahno, mlado, in športno, saj se veliko ljudi ukvarja s športom, in sva zelo ponosna na izbrano ime," je sklenila Laurence in dodala, da bosta z možem imela še otrok, vendar ne z imenom Maribor ali Bled.

Družina bo v Sloveniji sicer ostala do sobote.