Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ljubezenski trikotnik predsednika Türka

Deli na:

Predsednik države Danilo Türk naj bi imel ob tihi privolitvi žene Barbare intimno razmerje s svojo nekdanjo asistentko Vasilko Sancin. Mlado pravnico poskuša celo poriniti na položaj slovenske predstavnice v arbitraži o meji s Hrvaško.

Predsednik države Danilo Türk naj bi imel ob tihi privolitvi žene Barbare intimno razmerje s svojo nekdanjo asistentko Vasilko Sancin. Mlado pravnico poskuša celo poriniti na položaj slovenske predstavnice v arbitraži o meji s Hrvaško.

Na vprašanje, katera je zanj najlepša ženska na svetu, predsednik države Danilo Türk zagotovo ne bi odvrnil: »Ali ni to logično?« Še med predvolilno kampanjo je prisegal na ameriško filmsko zvezdnico Angelino Jolie, svoje zadnje srčne afere, ki je postala že javna skrivnost, pa raje ne komentira. Kako tudi ne, saj naj bi si zbral svojo nekdanjo asistentko dr. Vasilko Sancin, ki je tudi njegova favoritinja za slovensko arbitrico v določitvi meje s Hrvaško. Torej je njena vloga, kot je hudomušno pripomnil eden izmed poznavalcev, celo večja kot v primeru Monice Lewinsky; kot ljubica Billa Clintona ni imela prav nobenih možnosti, da bi določala zunanje meje ZDA.

Zagotovo je, da se je 58-letni Danilo Türk spoprijateljil z Vasilko Sancin po vrnitvi iz New Yorka leta 2005. Takrat je znova začel opravljati naloge profesorja na Pravni fakulteti v Ljubljani, leto kasneje je prevzel funkcijo prorektorja fakultete, zdaj 31-letna Vasilka Sancin pa je postala njegova asistentka.

Prazno stanovanje v Plavi laguni
Po izvolitvi za predsednika republike novembra 2007 naj bi se njune vezi še okrepile, zanje naj bi takrat prvič izvedela tudi Türkova žena Barbara Miklič. Tako naj bi prišlo do resnega zakonskega posveta v njunem stanovanju na Pražakovi ulici v Ljubljani, ki ga je Barbara Miklič Türk podedovala po pokojnih starših; stanovalci so povedali, da je med njima že prišlo do tihega tedna.

Njuna 30-letna hči Helena živi v stanovanju v ljubljanski Plavi laguni; tudi to stanovanje naj bi bilo v lasti Barbare Miklič Türk. Ker naj bi Helena Türk v njem živela le občasno, ker še vedno študira v Veliki Britaniji, naj bi bil v stanovanju večkrat tudi Danilo Türk. V garažni hiši Bežigrajski dvor ima predsednik parkiran svoj osebni avtomobil; po nam dostopnih informacijah naj bi imel ekološko vozilo znamke Toyota prius - hybrid, Barbara Miklič Türk pa mercedes LJ - SP-601.

»Zanimiv odnos« med Vasilko Sancin in Danilom Türkom naj bi bil javna skrivnost. Sancinova se je že pohvalila, da zelo dobro pozna Türka in javno pojasnila, da sploh ni seznanjena z govoricami. Drugače so se odzvali v predsednikovem kabinetu, saj so pojasnili, da ne želijo komentirati govoric. Medtem Barbara Miklič jasne kaže, da želi ostati prva dama. Kot potrjujejo naši viri, ji ta funkcija zelo veliko pomeni, kar je mogoče razbrati tudi iz njenih številnih odgovorov v medijih, ki ji z zapisi, kot je ta, »da je rojena za prvo damo, ker zna prisluhniti in govoriti,« le še utrjujejo položaj. Zanimivo je, da je njena vzornica za močno in odločno prvo damo Štefka Kučan, žena bivšega predsednika Milana Kučana, za katero je prav tako splošno znano, da je bila med moževo kariere pripravljena veliko potrpeti in predvsem odpuščati.

Kako Barbara Türk zelo konkretno dojema vlogo prve dame, je dala posredno vedeti tudi ob obisku ameriškega predsednika Georga Busha ml. in njegove žene Laure, ko je nastal celo damski zaplet med njo in Urško Bačovnik. Takrat je bila za gostiteljico določena Urška Bačovnik, partnerica tedanjega predsednika vlade Janeza Janše, ki je bil gostitelj srečanja na vrhu EU-ZDA, a je javnost dobila vtis, da je v ospredje stopila Barbara Miklič Türk. Za to se je potrudil njen mož, saj je kot predsednik republike naslovil na predsednika vlade prošnjo, naj bo v predlog damskega programa vključena tudi soproga predsednika države. To se je seveda tudi zgodilo.

VEČ V TISKANI IZDAJI