Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

natasa pirc musar volodimir zelenski fb Reporter.si

Mini udar Nataše Pirc Musar in ukrajinski posli: ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

\"V mojem srcu ima posebno mesto, saj gre za eno meni najljubših stvaritev Revija Stop

Znani obrazi o najljubših poletnih melodijah

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

Slovenija

LIDE ustanovljena, Zorčič je eden od predsednikov

Deli na:
LIDE ustanovljena, Zorčič je eden od predsednikov

Foto: Bobo

Predsednik DZ Igor Zorčič je bil na današnjem ustanovnem kongresu nove stranke Liberalni demokrati (LIDE) izvoljen za člana njenega predsedstva, oziroma za enega od predsednikov. Kot je namreč dejal v izjavi za medije po kongresu, je statut nove stranke ustrojen tako, da omogoča povezovanje z drugimi akterji in do tri predsednike.

Na današnjem ustanovnem kongresu so sprejeli statut in program. Ta je po Zorčičevih besedah liberalen, po številnih vprašanjih pa stranko po njegovi oceni umešča v politično levo sredino.

"Bistveno pa je, da se ne osredotoča okoli osrednjega igralca, osebe, temveč okoli programa," je dejal. Program, kot je zapisan, je sicer abstrakten, a je po Zorčičevih besedah "ideološki kompas za pripravo volilnega programa".

Pred stranko bodo ob registracijskih postopkih tudi aktivnosti v smeri povezovanja z drugimi akterji. Stranka je namreč po Zorčičevih besedah pripravljena na povezovanje in tako je ustrojen tudi statut. Tako so danes ob volitvah članov v svet stranke tudi tam "z namenom povezovanja" pustili odprta mesta. "Tako da nas v prihodnjih dneh čakajo številni pogovori," je dejal Zorčič. Pri čemer pa ni želel razkriti, s kom se pogovarjajo oziroma koga vidijo kot morebitnega partnerja.