Dimitrij Rupel Svet24.si

Dimitrij Rupel potarnal nad mizerno plačo! Toliko...

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

dragic doncic Ekipa24.si

Uh, to pa bo spektakel! Gogi in Luka spet skupaj v...

poroka varuška Njena.si

Člani eksperimenta so bili pod strogim nadzorom

liverpool navijaci pariz policija Ekipa24.si

Kaos pred finalom lige prvakov! Navijači ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

LIDE ustanovljena, Zorčič je eden od predsednikov

Deli na:
LIDE ustanovljena, Zorčič je eden od predsednikov

Foto: Bobo

Predsednik DZ Igor Zorčič je bil na današnjem ustanovnem kongresu nove stranke Liberalni demokrati (LIDE) izvoljen za člana njenega predsedstva, oziroma za enega od predsednikov. Kot je namreč dejal v izjavi za medije po kongresu, je statut nove stranke ustrojen tako, da omogoča povezovanje z drugimi akterji in do tri predsednike.

Na današnjem ustanovnem kongresu so sprejeli statut in program. Ta je po Zorčičevih besedah liberalen, po številnih vprašanjih pa stranko po njegovi oceni umešča v politično levo sredino.

"Bistveno pa je, da se ne osredotoča okoli osrednjega igralca, osebe, temveč okoli programa," je dejal. Program, kot je zapisan, je sicer abstrakten, a je po Zorčičevih besedah "ideološki kompas za pripravo volilnega programa".

Pred stranko bodo ob registracijskih postopkih tudi aktivnosti v smeri povezovanja z drugimi akterji. Stranka je namreč po Zorčičevih besedah pripravljena na povezovanje in tako je ustrojen tudi statut. Tako so danes ob volitvah članov v svet stranke tudi tam "z namenom povezovanja" pustili odprta mesta. "Tako da nas v prihodnjih dneh čakajo številni pogovori," je dejal Zorčič. Pri čemer pa ni želel razkriti, s kom se pogovarjajo oziroma koga vidijo kot morebitnega partnerja.