Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Levičarski napad na Jadranko Rebernik: Reči, da si ponosen Slovenec, je za novinarja MMC sovražni govor in primitiven nacionalizem

Deli na:
Levičarski napad na Jadranko Rebernik: Reči, da si ponosen Slovenec, je za novinarja MMC sovražni govor in primitiven nacionalizem

Jadranka Rebernik ni več odgovorna urednica informativnega programa TV Slovenija. - Foto: Bobo

Zaradi včerajšnje oddaje Utrip se je na družabnih omrežjih vnela vojna zoper in v bran avtorici Utripa Jadranki Rebernik. Stavek »Kaj je lepšega, kot biti ponosen na to, da si Slovenec?« je za novinarja MMC Borisa Vaseva sovražni govor.

»Normalizacija skrajne desnice, sovražnega diskurza, izključevanja, najbolj primitivnega nacionalizma,« je Vasev na Twitterju napadel TV Slovenija in Rebernikovo zaradi Utripa, ki je v zadnjem delu obravnaval migracije in razvpito marakeško deklaracijo.

Rebernikova je oddajo zaključila z nekaj mislimi o nacionalnem ponosu: »Salonski intelektualci pozivajo k ukinitvi nacionalnih držav. Zakaj? Smo se svoji državi pripravljeni odreči, potem ko smo jo komaj dobili. V neki umetni tvorbi in sistemu, kjer smo bili vsi lažno enaki, smo že živeli. Želimo to znova? Kaj je lepšega, kot biti ponosen na to, da si Slovenec? Kaj je boljšega, kot imeti rad svojo domovino in ljudi? Želimo si državo Slovencev in slovenskih državljanov, ki bodo ponosni, da živijo tukaj. In želimo si državo, ki bo pravično poskrbela za svoje ljudi.«

Izraz ponosen, da si Slovenec, je za Vaseva primitiven nacionalizem in normalizacija skrajne desnice, kar je med drugim zbodlo prvaka SDS Janeza Janšo. »Če ti Slovenci nismo všeč, lahko mirno odideš,« je Janša Vasevu odgovoril na Twitterju.


»Očitno živimo v časih, ko je normalnost ekscesna,« je na Twitterju menil Žiga Turk, ki je menil, da gre v levičarskih napadih na desnico ne samo za napade na svobodo govora, temveč tudi na svobodo političnega združevanja.

»Ta tip že leta gnusno napada druge "preveč slovenske" novinarje na TVS- torej kolege iz iste hiše. MI vsi ga plačujemo za to!?« pa je na Twitterju napisal Reporterjev novinar Nenad Glücks.

Rebernikova je bila v začetku leta razrešena s položaja odgovorne urednice informativnega programa TV Slovenija. Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc jo je odrezal zaradi intervjuja s hrvaškim pevcem Markom Perkovićem Thompsonom v oddaji Tednik.

Rebernikova ostaja zaposlena na RTV Slovenija, a z omejenimi priložnostmi za delo. Na udaru je bila že zaradi Utripa, ki ga je pripravila konec februarja, v katerem naj bi bila po mnenju kritikov neargumentirano kritična do vlade Mira Cerarja.