Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Leto dni tretje vlade Janeza Janše: vojna z mediji namesto razvojnega preboja

Deli na:
Leto dni tretje vlade Janeza Janše: vojna z mediji namesto razvojnega preboja

Janez Janša v DZ - Foto: Primož Lavre

Štirinajsti vladi, prisegla je pred letom, 13. marca, v vseh pogledih daje pečat najbolj izkušeni slovenski politik - predsednik SDS Janez Janša. V Sloveniji mu ne manjka avtoritete, sprašujemo pa se, zakaj jo prav pred predsedovanjem svetu EU izgublja v Evropi.

Razkrivamo, da so se spremembe zunanjepolitične orientacije so se jasneje nakazale že na kongresu SDS spomladi leta 2017 – tudi pod vplivom konjunkture Orbanove in Trumpove desno populistične politike.

Koliko bo zalegla investicija v izboljšanje slovensko-ameriških odnosov, ki je bila izvedena v zadnjih izdihljajih republikanske administracije in že po porazu Trumpa?

Glede vladavine prava se je predsednik vlade postavil ob bok Madžarske in Poljske. V pismu predsednici evropske komisije Ursuli von der Leyen, je spomnil tudi na to, da je bil v politični zapornik in da so mu bile ukradene volitve, institucije EU pa se ob tem niso zganile. Videti je, da prav ta resentiment, ker so ga v Bruslju pustili na cedilu, poganja njegovo politično strast in pisanje tranzicijski spisov in pisem.



Zakaj predsednico evropske komisije Ursulo von der Leyen ne zanimajo basni slovenskega premierja Janeza Janše o neizvedeni lustraciji, neuspeli tranziciji in ukradenih volitvah?

Vlada velikodušno daje denar, kar ji omogoča začasen evropski odstop od pakta za stabilnost in rast. Sprašujemo se, ali bo  epidemija z načrtom za okrevanje in odpornost tudi priložnost za razvojni preboj? Ali nas vse bolj silovita in izvožena vojna z mediji od tega oddaljuje?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24