Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Lepe službe in donosni posli otrok politikov levice

Deli na:
Lepe službe in donosni posli otrok politikov levice

Foto: Bobo

Otroci Milana Kučana, Danila Türka, Zorana Jankovića in drugi sorodniki vplivnih politikov levice so dobili dobro plačane službe ali donosne posle. Mediji in uradne ustanove so jih (večinoma) pustili pri miru.

Ana Kučan, hčerka nekdanjega predsednika Milana Kučana, je krajinska arhitektka, ki je dobila obilo dela od Mestne občine Ljubljana pod vodstvom župana Zorana Jankovića. Med drugim je sodelovala tudi pri projektu Športnega parka Stožice, kjer je bila zadolžena za ureditev 13 hektarjev strešnega vrta trgovskega središča, v raznih natečajih MOL je bila članica natečajnih komisij, za Olimpijski komite, ki ga vodi Kučanov prijatelj Janez Kocijančič, pa je urejala okolico vile Venrelli v Seči pri Portorožu. Sodelovala je tudi pri ureditvi Nordijskega centra Planica.

Druga Kučanova hčerka Špela je sodelovala z ljubljanskim laboratorijem za digitalne medije in kulturo Ljudmila, službo pa je dobila na uradu za intelektualno lastnino.


Helena Türk, hčerka še enega bivšega predsednika države, je službo dobila v javnem zavodu Ljubljanski grad.

Nečaka nekdanje poslanke SD Brede Pečan, Gorazd in Borut Jamnik, sta oba delala ali še delata v podjetjih v državni lasti. Gorazd je v Luki Koper vodja finančne službe (njegov oče Tomaž Martin Jamnik je bil do pred slabim letom dni namestnik predsednika uprave družbe), njegov še bolj znani brat Borut pa je bil dolgo prvi mož Kapitalske družbe (Kad), po odhodu iz Kada pa je vrednejše premoženje (152 milijonov evrov) prenesel na novo družbo Modra zavarovalnico, ki jo sedaj vodi.

Jure in Damijan Janković, sinova ljubljanskega župana Jankovića, sta vpletena v posle z nezazidljivimi zemljišči, ki so s spremembo prostorskega načrta postala zazidljiva - spremembo je izglasoval ljubljanski mestni svet, ki ga obvladuje lista njunega očeta. Zaradi raznih spornih poslov sta na udaru protikorupcijske komisije in kriminalistov.