stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Le streljaj od doma Primoža Rogliča je družina v ognju ostala brez strehe nad glavo (FOTO)

Deli na:
Le streljaj od doma Primoža Rogliča je družina v ognju ostala brez strehe nad glavo (FOTO)

Hiša Zorčevih v Šemniku ni povsem pogorela, a je potrebna celovite prenove - Foto: Igor Gošte

Nedeljo, 21.februarja v družini Zorec ne bodo nikoli pozabili. Na večer je požar zajel njihovo prenovljeno stanovanjsko hišo v Spodnjem Šemniku, v kateri je odraščal Aleš in jo uničil do te mere, da bivanje v njej ni več mogoče.

Aleš je bil tisti večer v službi. Njegova žena Zvonka je bila z njunimi tremi otroki doma. Ne ona, ne štirinajstletni Aljaž, enajstletni Tjaš in dveletni Maj niti v najbolj grozečih sanjah niso pričakovali, da bodo to noč morali spati drugje in ne v svojih posteljah. Tudi niso mislili, da si bodo morali domovanje poiskati kje drugje.

Življenje v Spodnjem Šemniku, le streljaj od doma kolesarja Primoža Rogliča, je bilo do te noči lepo, a tudi ob nenehnem odrekanju zadnjih let, da so si lahko hišo dogradili in si uredili lepo stanovanje. A ravno to se je zgodilo. Kljub hitri pomoči gasilcev je vseeno nastala ogromna materialna škoda. Zgorelo je celotno podstrešje in ostrešje, svoje pa je naredila tudi voda.

»Kar ni vzel ogenj, nam je uničila voda ob gašenju,« nam je nekaj tednov kasneje povedala Zvonka, ki se prav dobro spominja tiste nedelje, ko so zaradi ognja ostali brez stanovanja. »Z otroki sem bila v drugem delu hiše, ko sem zaslišala značilni zvok. V tistem trenutku sem pomislila na podoben primer leta nazaj, ko je zagorelo pri sosedovih. Zvok je bil podoben. Tega ne pozabiš. Čeravno se ognja ni videlo, tudi kadilo se ni, smo stekli ven.«

Zunaj so skupaj z moževimi starši kmalu opazili, da se je vnelo podstrešje. Dokler se je še dalo, so iz stanovanja rešili kar so lahko: osebne dokumente, računalnike, nekaj toplih oblačil in čakali gasilce. Slednji so imeli kar nekaj težav pri gašenju, tudi zaradi »plehnate« strešne kritine, zato so morali gasilci do ognja priti od spodaj, tako da so predrli strop. Na srečo jim je ogenj uspelo pogasiti, tako da ni pogorela cela hiša, niti ne kmečka poslopja poleg nje.



»Zahvaljujemo se gasilcem PGD Loke, gasilcem Zagorje-mesto in gasilcem PGD Izlake za njihov hitri odziv in intervencijo. Iz srca se zahvaljujemo tudi vsem sosedom, sorodnikom, prijateljem, sodelavcem, ki so že naslednje jutro stopili skupaj in nam pomagali tudi pri čiščenju pogorišča,« nam pove in doda, da je vesela, da so jim dobri ljudje kmalu našli stanovanje.

Družina zdaj že nekaj tednov začasno živi v stanovanjskem bloka na Izlakah, kjer jim stroške najemnine krije lastnik Gostinskega podjetja Trojane Bojan Gasior. »Ker varčujemo za ponovno preureditev od ognja uničenega stanovanja, nam vsak evro prihranka pride še kako prav.« Vesela je tudi, ker jim je na pomoč priskočil Rdeči križ Zagorje, kjer so zanje odprli posebni račun:

Si56 0233 8001 2012 282 SKLIC:SI00 0112 NAMEN:POŽAR