osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 26. maja

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Slovenija

Le kaj je Šarcu, da citira Hemingwaya?

Deli na:
Le kaj je Šarcu, da citira Hemingwaya?

Foto: Bobo - Marjan Šarec

Zabavno je, ko se predsednik vlade odloči, da bo mestu in svetu razglasil kakšno izmed skrbno izbranih modrih misli. Tokrat si je za družabno omrežje twitter, kjer vsi ptički radi čivkajo, izbral citat Ernesta Hemingwaya.

Ob tem se je izognil pretiranemu tveganju, kajti kdor se senči v družbi Hemingwaya, izpade menda pameten, ne nazadnje besede, pripisane slavnemu piscu, običajno vedno in povsod padejo na plodna tla.

Takole je razmišljal Hemingway: »Človek potrebuje približno dve leti, da se nauči govoriti in okoli petdeset let, da se nauči molčati.«  In Marjan Šarec je ob tem le še dodal: »Ustrezna misel.«  No ja, nič kaj zgovoren komentar,  a dovolj, da so se na družabnih omrežjih oglasili tisti, ki jim je ostalo v spominu, kako se je Šarec v skladu z zapisanim rekom večkrat zavil v molk samo zato,  da bi se lahko najlažje otresel njemu večkrat očitanih neodgovornih ravnanj.  

V občini Kamnik, kjer je županoval, denimo še vedno čakajo na odgovor, zakaj je projektantu tik pred odhodom iz občine plačal dodatnih 78.710 evrov za šolo Frana Albrehta, ki je še vedno ni, čeprav je bilo samo za projekt šole skupno porabljenih kar  1.226.798 evrov? Bo Marjan Šarec prihodnjič namesto citata slavnega avtorja napisal kakšen prirejen ljudski rek »Kdor molči, se vsem v brk smeji?«

Loading...