peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 25. marca

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

kraljica elizabeta, velika britanija, združeno kraljestvo, zastava Svet24.si

Kaj se bo zgodilo, ko bo umrla britanska kraljica ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

Slovenija

Le kaj je Šarcu, da citira Hemingwaya?

Deli na:
Le kaj je Šarcu, da citira Hemingwaya?

Foto: Bobo - Marjan Šarec

Zabavno je, ko se predsednik vlade odloči, da bo mestu in svetu razglasil kakšno izmed skrbno izbranih modrih misli. Tokrat si je za družabno omrežje twitter, kjer vsi ptički radi čivkajo, izbral citat Ernesta Hemingwaya.

Ob tem se je izognil pretiranemu tveganju, kajti kdor se senči v družbi Hemingwaya, izpade menda pameten, ne nazadnje besede, pripisane slavnemu piscu, običajno vedno in povsod padejo na plodna tla.

Takole je razmišljal Hemingway: »Človek potrebuje približno dve leti, da se nauči govoriti in okoli petdeset let, da se nauči molčati.«  In Marjan Šarec je ob tem le še dodal: »Ustrezna misel.«  No ja, nič kaj zgovoren komentar,  a dovolj, da so se na družabnih omrežjih oglasili tisti, ki jim je ostalo v spominu, kako se je Šarec v skladu z zapisanim rekom večkrat zavil v molk samo zato,  da bi se lahko najlažje otresel njemu večkrat očitanih neodgovornih ravnanj.  

V občini Kamnik, kjer je županoval, denimo še vedno čakajo na odgovor, zakaj je projektantu tik pred odhodom iz občine plačal dodatnih 78.710 evrov za šolo Frana Albrehta, ki je še vedno ni, čeprav je bilo samo za projekt šole skupno porabljenih kar  1.226.798 evrov? Bo Marjan Šarec prihodnjič namesto citata slavnega avtorja napisal kakšen prirejen ljudski rek »Kdor molči, se vsem v brk smeji?«

Loading...