minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

1juncaj Ekipa

Družina Junčaj tudi uradno prevzela Muro, ...

ana praznik Njena.si

Zakaj je Ana Praznik opustila zanesljivo službo?

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

Slovenija

Laže tudi Franco Juri

Deli na:

Poslanec Zares Franco Juri je na predsednika državnega zbora Pavla Gantarja, prav tako iz Zares, naslovil pismo v zvezi z zaupnimi dokumenti. Juri se je na začetku pisma gladko zlagal, da smo v Reporterju nedavno objavili domnevno zaupne bančne dokumente, povezane s kreditiranjem podjetja Ultra.

Poslanec Zares Franco Juri je na predsednika državnega zbora Pavla Gantarja, prav tako iz Zares, naslovil pismo v zvezi z zaupnimi dokumenti. Juri se je na začetku pisma gladko zlagal, da smo v Reporterju nedavno objavili domnevno zaupne bančne dokumente, povezane s kreditiranjem podjetja Ultra.

Z Reporterterjem je že prejšnji teden javno obračunavala poslanka Cveta Zalokar Oražem (Zares), ki je z obtožbo, da smo objavili zaupne dokumente Dursa, močno brcnila v temo. Zdaj pa je v meglo brcnil še njen strankarski kolega Juri, ko je v pismu predsedniku državnega zbora Pavlu Gantarju napisal, da smo objavili domnevno zaupne bančne dokumente, povezane s kreditiranjem podjetja Ultra. Kot je znano, smo v predzadnji številki Reporterja objavili dokumente iz poslovnega registra iz Nizozemske oz. dokumente Gospodarske zbornice Amsterdam. Nismo objavili prav nobenega zaupnega dokumenta Davčne uprave RS in tudi sklicevali se nismo na noben takšen dokument, ki bi imel oznako davčne tajnosti, prav tako nismo objavili nobenih domnevno zaupnih bančnih dokumentov, povezanih s kreditiranjem Ultre. Novinarske zgodbe na podlagi teh nizozemskih dokumentov, ki so jih sami objavili v predzadnjem Reporterju, so že pred pol leta nastale tudi na komercialni televiziji Kanal A ter v časniku Finance.

Pismo poslanca Franca Jurija predsedniku državnega zbora Pavlu Gantarju objavljamo v celoti:

Dr. Pavel Gantar

Predsednik DZ RS

 

Spoštovani predsednik,

 

 

Nedavna objava domnevno zaupnih bančnih dokumentov, povezanih s kreditiranjem podjetja Ultra, s katerimi sicer razpolaga preiskovalna komisija, ki jo vodi g. Rudolf Petan, v tedniku Reporter, nas vnovič opozarja na problem domnevnega uhajanja zaupnih dokumentov iz državnega zbora.

 

Najbolj zloglasni primer je bila objava kopije strogo zaupnega dokumenta ( sporazuma o arbitraži med RS in RH) na enem od hrvaških spletnih medijev.

Iz javno znanih podatkov in po izjavi predstavnika MZZ, naj bi bil objavljeni dokument    posredovan iz državnega zbora. Kot mi je znano, so preiskava o tem dogodku in tudi ugotovljena dejstva v rokah kriminalistov.

Pri javnih ugibanjih o domnevnemu storilcu tega kaznivega dejanja se je v medjih pojavilo moje ime.

 

Poslanec SDS Jožef Jerovšek je v intervju za Mag omenil govorice o moji domnevni krivdi pri posredovanju dokumenta hrvaškim medijem. Na odboru za zunanje zadeve je isti poslanec povedal, da ga je o tem vprašal novinar, imena katerega ni želel izdati.

Ker se sum, ki ga na tako podel način skuša ustvariti navedeni poslanec SDS, lahko širi, in ker je novinarka Kanala A nedavno poslansko skupino povprašala ali so me kriminalisti že kontaktirali, pričakujem, da bo preiskava čim prej ponudila dokončni odgovor o tem kaznivem dejanju.

 

Zato vas sprašujem, gospod predsednik, ali nas seznanite z dejstvi, ki so bila posredovana preiskovalcem.  Ali je znano, kdo naj bi- po preverjenih podatkih- iz državnega zbora posredoval hrvaškemu mediju zaupni dokument? Če pa že ne morete posredovati zaprošenih informacij, pa vas naprošam, da mi sporočite, ali z vaše strani obstajajo razlogi za sum, da bi dokumente javnosti posredoval jaz, na kar napeljuje poslanec Jožef Jerovšek.

To sprašujem, ker nimam več namena prebirati ali slišati svojega imena pri sumih, ki jih nekateri širijo v javnosti.

Za jasen in dokumentiran odgovor se vam iskreno zahvaljujem.

 

Franco Juri

Poslanec Zares