cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Lama Rinpoče izpuščen, ovadba podana »pod vplivom opojnih substanc«

Deli na:

Vodja Budistične kongregacije Dharmaling 43-letni lama Šenpen Rinpoče, ki so ga policisti ovadili zaradi spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, preiskovalni sodnik pa je v petek zanj odredil pripor, je od nedelje že na prostosti, so za STA potrdili v kongregaciji. Kot razlog so navedli, da je bila ovadba umaknjena.

"Lama Šenpen Rinpoče je bil v nedeljo izpuščen iz pripora, ker je ovaditelj umaknil svojo ovadbo, ki jo je podal pod vplivom določenih opojnih substanc," so pojasnili.

Sporočili so še, da bo Budistična kongregacija Dharmaling nadaljevala z delom, učenji in praksami, ker so se obtožbe izkazale za neresnične. Očitno gre samo za še en poskus diskreditiranja budizma in osebe lame Rinpočeja. Napovedali so, da bodo več podrobnosti sporočili v posebni izjavi za javnost.


Na okrožnem državnem tožilstvu in Okrožnem sodišču v Ljubljani informacije zaenkrat še niso komentirali. Prvi je o tem poročal Dnevnik, ki je navajal, da naj bi se prijavitelj, Rinpočejev že odrasli posvojeni otrok, premislil in svojo prijavo umaknil. Preiskava kljub temu še ni končana, saj gre za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, vendar pa priporni razlogi ne obstajajo več, je Dnevnik izvedel neuradno.

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Maja Ciperle Adlešič je v petek potrdila, da so policisti prijeli moškega, osumljenega spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let. Osumljenca so ga privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. Več podatkov o primeru tiskovna predstavnica ni razkrila.

Spletni Večer je v petek poročal, da je v rokah policistov končal 43-letni lama Rinpoče. Po poročanju medijev ima Rinpoče tri posvojene otroke, ki so stari 20, 18 ter tri leta in pol. Po neuradnih informacijah naj bi bili prav oni ali vsaj eden od njih žrtve omenjenega kaznivega dejanja.