pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kučanova izbranka: Marta Kos Marko bi lahko bila novi obraz Foruma 21

Deli na:
Kučanova izbranka: Marta Kos Marko bi lahko bila novi obraz Foruma 21

Foto: fotomontaža Reporter

Med možnimi novimi obrazi, ki bi se lahko pojavili v slovenski politiki tik pred volitvami, se omenja tudi veleposlanica v Berlinu Marta Kos Marko.

Nekdanja novinarka in podjetnica je tudi ustanovna članica Kučanovega Foruma 21. Ima dobre zveze z mediji, zlasti s POP TV, kjer urednica njena svakinja Tjaša Slokar Kos, žena razvpitega bivšega kriminalista Draga Kosa. Po naših informacijah ima veleposlanica tudi sama ambicije v slovenski politiki.

Prejšnjo nedeljo je slovensko veleposlaništvo v Berlinu sporočilo, da je veleposlanico Marto Kos Marko revija Diplomatisches Magazin razglasila za veleposlanico leta 2016. Lavdacijo je imel Michael Roth, državni sekretar na nemškemu zunanjem ministrstvu, ki je poudaril angažiranost veleposlanice za Evropo in človekove pravice. Po mnenju revije si je priznanje zaslužila zaradi krepitve odnosov med državama na družbenem, kulturnem in gospodarskem področju: »Osrednje teme njenega delovanja so enakopravnost moških in žensk, begunska problematika in evropske teme.«

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako je Pop TV razbobnala novico o obskurni nagradi za Kosovo; kdo je Marta Kos in kako je prišla v Berlin; o njenih mastnih zaslužkih zaradi poslov z javnimi institucijami; o njenih komunikacijskih treningih, ki jih je nek udeleženec opisal kot »mlatenje prazne slame«; kako ji je šel na roko ljubljanski župan Janković; zakaj jo je bilo sram in česa bi jo moralo biti; o luksuzni hiši v Vodicah.