Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kučan parkira kot poslanec, v DZ pravijo: "Nismo mu izdali kartice." (FOTO)

Deli na:
Kučan parkira kot poslanec, v DZ pravijo: "Nismo mu izdali kartice." (FOTO)

Foto: Primož Lavre

Nekdanji predsednik Milan Kučan parkira na parkirnih prostorih v bližini Cankarjevega doma, kjer je 19 parkirišč rezervirano za Državni zbor Republike Slovenije. Ali ima za parkiranje dovolilnico, smo vprašali parlament.

Iz službe za odnose z javnostmi Državnega zbora RS so nam odgovorili: "Državni zbor nekdanjemu predsedniku republike Milanu Kučanu ni izdal nobene parkirne kartice." Ker je v bližini Cankarjev dom, ki ima tudi parkirišča, smo vprašali še v hram kulture. Odgovorili so: "Izdajanje parkirnih kartic ni v pristojnosti Cankarjevega doma, pač pa Mestne občine Ljubljana."  Podobno so odgovorili tudi iz predsedniške palače: "Urad predsednika Republike Slovenije nekdanjemu predsedniku g. Milanu Kučanu ni izdal parkirno kartico za parkiranje, ki velja sicer za parkirišče urada predsednika." Odgovor Mestne občine Ljubljana še čakamo.

Sicer Milan Kučan v zadnjih dneh pospešeno sestankuje. Običajno v Čokoladnem ateljeju Dobnik v pasaži Maximarketa. Danes dopoldne si je krajšal čas z Dušanom Plutom, drugim kandidatom na listi Združene levice za evropske parlamentarne volitve.

Seveda Dušan Plut Murgelčana dobro pozna, saj je bil leta 1990 izvoljen za člana predsedstva Republike Slovenije, leta 1996 pa mu je Kučan za zasluge v osamosvojitvenem obdobju podelil najvišje državno odlikovanje. Kaj sta tokrat kovala, vir ne poroča, je pa Plut vplivni član Stranke za ekosocializem in trajnostni razvoj – TRS. Ker sama nima možnosti, da bi prestopila volilni prag na predčasni parlamentarnih volitvah, naj bi pospešeno iskali zaveznike. Skoraj zagotovo bodo stranke Združene levice (poleg TRS še Demokratična stranka dela in Iniciativa za demokratični socializem) nastopile skupaj, ne izključujejo pa tudi možnosti, da bi se pred volitvami še s kom povezali.