favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Krvavec ponuja covid garancijo za smučarske karte: če bodo smučišča predčasno zaprta, bo povrnjen del denarja

Deli na:
Krvavec ponuja covid garancijo za smučarske karte: če bodo smučišča predčasno zaprta, bo povrnjen del denarja

RTC Krvavec - Foto: /

V Rekreacijsko turističnem centru Krvavec so letos poleti imeli precej slabši obisk kot lani. S pomočjo turističnih bonov so kljub vsemu zabeležili relativno uspešen julij in avgust. Želijo pa si, da bi boni ostali v veljavi do konca zimske sezone, za katero so že začeli s posebno predprodajo sezonskih vozovnic s covid-19 garancijo.

Kot je za STA povedal Luka Vrančič iz družbe RTC Krvavec, so letošnje poletje na Krvavcu beležili velik upad nočitev, saj so njihovi gostje v hotelu in apartmajih običajno večinoma tujci. So pa zabeležili več nočitev slovenskih gostov, kar pripisujejo tudi turističnim bonom, zaradi katerih so bili glede na situacijo relativno uspešni julija in avgusta. Kljub vsemu je bilo število gostov in nočitev bistveno manjše kot v lanski poletni sezoni.

Opazili pa so pozitiven trend v gorskem kolesarjenju. Prodaja koles se je letos močno povečala že pred uspehi naših kolesarjev na Touru in to se je odrazilo tudi v krvavškem kolesarskem parku, ki je sicer bolj zahteven in terja znanje gorskega kolesarjenja. Zato so na Krvavcu glede na povečan interes za kolesarjenje pripravili tematske kolesarke delavnice za družine in podjetja.

Črte pod poletno sezono na Krvavcu še niso potegnili, saj naprave še vedno obratujejo od četrtka do nedelje. Ob tem ves času spoštujejo tudi ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom. V kabinski žičnici in na sedežnicah se vozijo skupaj ljudje, ki so tudi prispeli skupaj. Povsod imajo razkužila, med mizami pa so naredili dva metra prostora.

Za zimo upajo, da se omejitve ne bodo stopnjevale in bo zimska sezona lahko potekala kolikor toliko normalno. Ob tem si želijo, da bi se podaljšala tudi možnost koriščenja turističnih bonov do konca zimske sezone. Lanska zimska sezona je bila zaradi pomanjkanja snega slaba, ravno marca, ko so bile razmere najboljše, pa so se smučišča zaradi epidemije zaprla, je spomnil Vrančič.



Slaba zimska in poletna sezona Krvavcu nista zagotovili dovolj kapitala za naprej, so se že lotili predprodaje vozovnic, da si z ugodno ponudbo vozovnic zagotovijo najbolj zveste smučarje in sprotne prihodke, ki jih letos še posebej potrebujejo. Prvo predprodajno obdobje poteka od 15. do 20. septembra, nato pa se bo predprodaja nadaljevala oktobra.

Letošnja novost je individualna in družinska sezonska smučarska vozovnica, ki je veljavna samo za Krvavec. Zaradi negotove situacije kupcem nanjo dajejo snežno in covid-19 garancijo. To pomeni, da se sezonska vozovnica šteje za izkoriščeno, če smučišče Krvavec obratuje 100 dni. V primeru krajšega obratovanja se imetnikom sezonskih vozovnic sorazmerni delež v višini enega odstotka od vrednosti sezonske vozovnice za vsak dan predčasnega zaprtja smučišča povrne v roku 15 dni od zaprtja smučišča.

Cene vozovnic so ostale na lanskem nivoju, z novimi produkti pa je mogoča tudi cenejša smuka. Tako je denimo nova sezonska vozovnica za Krvavec za deset odstotkov cenejša od lanske skupne sezonske vozovnice z Voglom. Dodali so tudi družinske pakete, ki jih doslej na Krvavcu niso imeli. "Ta dva produkta letos močno izpostavljamo," je izpostavil Vrančič, ki je prepričan, da se bodo s covid-19 garancijo ljudje lažje odločili za nakup sezonske vozovnice, ob katerem si prislužijo tudi praktično darilo.

Infrastrukturnih novosti na Krvavcu letos ni. Bo pa dejansko letošnja novost smučarska proga Jureta Koširja, ki so jo na Krvavcu zaradi težkih vremenskih razmer odprli šele konec februarja in je zaradi zaprtja smučišč v marcu obratovala le kratek čas, je pojasnil Vrančič.