gaber 2 Odkrito.si

Slovenski športnik tik po porodu ovekovečil ...

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 22. marca

meghan markle-6 Svet24.si

Panika: objavljene gole fotografije Meghan Markle?...

volitve v rusiji, dvojno glasovanje Svet24.si

FOTO: Enojajčni dvojčki? Ne, zabaviščni park ...

Kendall Jenner Najstnica.si

Kendall Jenner ima kar tri tatuje!

indira2 Njena.si

Kje je Indira? Njena osebnost je neprepoznavna …

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

Slovenija

Krška nuklearka se je samodejno ustavila

Deli na:
Krška nuklearka se je samodejno ustavila

Foto: Primož Lavre

Nuklearna elektrarna Krško je obvestila Upravo RS za jedrsko varnost, da je danes nekaj pred pol deveto zjutraj prišlo do samodejne zaustavitve elektrarne.

Vsi varnostni sistemi so pravilno delovali, osebje elektrarne pa je ustrezno ukrepalo. Elektrarna je trenutno v stabilnem zaustavljenem stanju.

Uprava dogodek spremlja in bo javnost sproti obveščala o nadaljnjem dogajanju.

Kot je za STA pojasnil direktor uprave Andrej Stritar, razlogi za zaustavitev še niso točno znani, naj pa bi prišlo do napake pri regulaciji nivoja vode v uparjalniku. Preiskava vzrokov zaustavitve še poteka.

Predsednik uprave Neka Stane Rožman je po navedbah Neka nato pojasnil, da se je ob stabilnem obratovanju pri polni moči Nek samodejno zaustavil zaradi odstopanja v delovanju regulacijskega ventila glavne napajalne vode na klasičnem delu elektrarne. Vsi odzivi sistemov ob zaustavitvi so bili pričakovani in ni bilo nikakršnih vplivov na okolje, elektrarna pa je v varnem stanju zaustavitve.

Trenutno poteka natančna diagnostika okvare ventila, ki bo predvidoma odpravljena še danes. Po trenutno razpoložljivih informacijah ponovni zagon elektrarne in priključitev na omrežje pričakujejo jutri, je še povedal Rožman.