luka doncic anamaria goltes Svet24.si

FOTO: Anamaria objavila fotografijo in Luki ...

zdravnik Svet24.si

Ljubljanski zdravnik naj bi "prodajal" cepilna ...

jevgenij-starkov Svet24.si

FOTO: Medved ga je pojedel vpričo prijateljev

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

20210603-01063348 Necenzurirano

Pred vrati četrti val, Poklukar pa ne da denarja ...

Pixabay Odkrito.si

37-letnik se je zbudil in bil prepričan, da je ...

telefon Odkrito.si

Uročena telefonska številka, ki prinaša smrt

Slovenija

Krivec sporoča Fajonovi: Nova nezaupnica Janši je misija, ki se ne bo izpolnila

Deli na:
Krivec sporoča Fajonovi: Nova nezaupnica Janši je misija, ki se ne bo izpolnila

Danijel Krivec - Foto: Bobo

Koalicija si bo po besedah vodje poslanske skupine SDS Danijela Krivca vzela oddih, pregledala prioritete do rednih volitev ter tako nadaljevala delo. "Ne bomo pa silili z zakoni, ki bi delali težave znotraj koalicije in v razmerju do opozicije. To nima smisla," je v izjavi za STA glede politične jeseni napovedal Krivec.

Potrditev novega ministra za digitalno preobrazbo Marka Borisa Andrijaniča tik pred parlamentarnimi počitnicami je Krivec označil za signal, da koalicija še vedno deluje. Koalicija je sicer obenem odložila glasovanje o zakonu o demografskem skladu ter sama prispevala k zavrnitvi novele zakona o nalezljivih boleznih, o kateri je DZ ponovno odločal na zahtevo DS.

Krivec ocenjuje, da je morebitna konstruktivna nezaupnica, ki jo je po vladnem porazu na referendumu o noveli zakona o vodah ponovno omenila opozicija oz. zlasti predsednica SD Tanja Fajon, misija, ki se ne bo izpolnila. Po njegovem mnenju opozicija zdaj nobenemu od potencialnih kandidatov za predsednika vlade ne more zagotoviti 46 poslanskih podpisov. "S tega stališča bo vsaj poletje nekoliko bolj mirno. Kaj nas čaka jeseni, pa je težko napovedovati," je dejal.


Po njegovem mnenju bo vlada dobro opravljala svoje naloge, tako tekoče kot v zvezi s predsedovanjem Slovenije Svetu EU, kar da bo olajšanje, ki bo jeseni vzpostavilo normalen pristop. "Upam, da tudi s strani koalicije, ki bo konec koncev ugotovila, da pač z glavo skozi zid ne gre in je treba včasih tudi s pametnim dogovorom iskati najboljše rešitve," je dodal. Bistvenih sprememb pri delu koalicije sicer ne pričakuje, je pa napovedal, da ne bodo "silili z zakoni, ki bi delali težave znotraj koalicije in v razmerju do opozicije".

Glede opozicije pa ocenjuje, da bo verjetno poleti malo strnila glave in prišla nazaj z boljšimi ali bolj umirjenimi rešitvami.

Krivec je spomnil, da se bližamo rednim volitvam, ali bodo kakšen mesec prej ali ne, pa je drugo vprašanje. Po njegovem mnenju bo prav bližanje volitvam določalo delovanje tako koalicije kot opozicije.

Loading...