sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kritika vladnih ukrepov

Deli na:

Sedanja vlada je v boju proti posledicam gospodarske krize sprejela ukrepe, ki so manj razvojni in vse bolj sanacijski, je na včerajšnji javni tribuni strokovnega sveta SDS poudaril Andrej Vizjak (SDS).

Sedanja vlada je v boju proti posledicam gospodarske krize sprejela ukrepe, ki so manj razvojni in vse bolj sanacijski, je na včerajšnji javni tribuni strokovnega sveta SDS poudaril Andrej Vizjak (SDS).

"Ta vlada ima to nesrečo, da je krizo uvozila. Pretekla vlada je pripravila močne ukrepe, med njimi tudi za davčno razbremenitev gospodarstva, kjer je sedanja vlada zatajila," je prepričan Vizjak.

Izpostavil je še, da je sedanja vlada sprejela ukrepe, ki so manj razvojni in vse bolj sanacijski. "V takih razmerah je vsak gospodarstvenik manj pogumen in še bolj previden," je na tribuni, na kateri je SDS predstavila tudi svoj predlog paketa ukrepov za spodbujanje finančnega trga in razbremenitev gospodarstva ter sklop varčevalnih ukrepov, dodal nekdanji gospodarski minister.

Vizjak je pozdravil znižanje zaposlenih v državni upravi za dva odstotka, obenem pa predlaga, da vlada zmanjša materialne stroške za vsaj 10 odstotkov. "To bi na letni ravni prineslo dodatnih 100 milijonov evrov sredstev," je dejal Vizjak, ki ocenjuje, da se je vlada do sedaj s krizo spopadla prepočasi in z neučinkovitimi ukrepi.

Podpredsednik SDS Milan Zver je izpostavil, da se vlada trenutno bolj ukvarja s tematiko izbrisanih, "čeprav te teme pred volitvami niso upali odpirati". Prepričan je, da bodo odškodnine močno stresle slovenski finančni sistem. Zver je dejal, da se brezposelnost ne veča samo zaradi zunanjih, pač pa tudi notranjih razlogov. O revščini pa se po besedah Zvera v današnjem času ne piše nič več, sploh pa ne toliko, kot se je pisalo v predvolilnem času.

Izpostavil je še, da je prejšnja vlada že ob izteku mandata sprejela nekaj protikriznih ukrepov, ki bi jih kasneje morala zdajšnja vlada s pogumnimi koraki olajšati gospodarstvo.