Dlakavi jezik Svet24.si

Moškemu je na jeziku vzklil zelen 'kožuh'

uvodna Svet24.si

Malček z možnostjo štirikolesnega pogona

Izidor Krivec Necenzurirano

Razkrivamo: tožilstvo blokiralo hrvaški prevzem ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

Slovenija

Kriptomilijonar, ki je kupil Koširjevo vilo na Bledu, je zdaj odštel milijone za 400 kvadratov v Šumiju!

Deli na:
Kriptomilijonar, ki je kupil Koširjevo vilo na Bledu, je zdaj odštel milijone za 400 kvadratov v Šumiju!

Luksuzno stanovanje v Šumiju s pogledom na Ljubljanski grad – razgled je bil eden od prodajnih adutov kompleksa. - Foto: Šumijev kvart

Upravljavec premoženja Jani Valjavec, ki je obogatel s kriptovalutami, ima v prestižnem ljubljanskem kompleksi Šumi kar tri velika stanovanja, je tudi četrtinski lastnik hotela Occidental.

Pravi kralj Šumija je Janez (Jani) Valjavec. To je podjetnik, ki je leta 2013 s prijateljem Timom Mitjo Žagarjem ustanovil podjetje Cashila za bančne transakcije z digitalno valuto bitcoin. Je tudi ustanovitelj platforme Iconomi za upravljanje premoženja, od leta 2017 vodi upravljavsko družbo Columbus Capital.

Kot smo lani razkrili pri Reporterju, je pred dvema letoma za kar 3,45 milijona evrov kupil nekdanjo vilo smučarskega asa Jureta Koširja na Bledu, od koder je čudovit razgled na jezero. Ni je kupil od Koširja, pač pa od Rusa Alekseja Grigoreva – ta jo je leta 2015 kupil od Koširja.

Novi lastnik nekdanje »Koširjeve vile« na Bledu! Za 3,45 milijona evrov jo je kupil poslovnež Jani Valjavec

Valjavec je lastnik kar treh velikih stanovanj v Šumiju! Vsa tri so v petem nadstropju, za katerega smo že zapisali, da je dejansko bolj prestižno od najvišjega, šestega, saj so tam največje terase. Tako ima eno od Valjavčevih stanovanj s 104 kvadratnimi metri uporabne površine še odprto teraso, veliko kar 44 kvadratnih metrov in zaprto teraso, veliko 21 kvadratnih metrov.

Drugo njegovo stanovanje je veliko 96 kvadratnih metrov, pri čemer mu pripada odprta terasa velikosti 23 kvadratnih metrov. Tretje meri sto kvadratnih metrov uporabne površine z odprto teraso, veliko 12 kvadratnih metrov.

Glede na prodajne cene tamkajšnjih stanovanj so vsa tri Valjavčeva stanovanja vredna okoli 3,6 milijona evrov. Če jih združi, dobi ogromno enoto s 400 kvadratnimi metri neto tlorisne površine.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24