muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

kristijan-kozole Njena.si

Kmetija: Kristijan utrpel hudo nesrečo

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kriptomilijonar, ki je kupil Koširjevo vilo na Bledu, je zdaj odštel milijone za 400 kvadratov v Šumiju!

Deli na:
Kriptomilijonar, ki je kupil Koširjevo vilo na Bledu, je zdaj odštel milijone za 400 kvadratov v Šumiju!

Luksuzno stanovanje v Šumiju s pogledom na Ljubljanski grad – razgled je bil eden od prodajnih adutov kompleksa. - Foto: Šumijev kvart

Upravljavec premoženja Jani Valjavec, ki je obogatel s kriptovalutami, ima v prestižnem ljubljanskem kompleksi Šumi kar tri velika stanovanja, je tudi četrtinski lastnik hotela Occidental.

Pravi kralj Šumija je Janez (Jani) Valjavec. To je podjetnik, ki je leta 2013 s prijateljem Timom Mitjo Žagarjem ustanovil podjetje Cashila za bančne transakcije z digitalno valuto bitcoin. Je tudi ustanovitelj platforme Iconomi za upravljanje premoženja, od leta 2017 vodi upravljavsko družbo Columbus Capital.

Kot smo lani razkrili pri Reporterju, je pred dvema letoma za kar 3,45 milijona evrov kupil nekdanjo vilo smučarskega asa Jureta Koširja na Bledu, od koder je čudovit razgled na jezero. Ni je kupil od Koširja, pač pa od Rusa Alekseja Grigoreva – ta jo je leta 2015 kupil od Koširja.

Novi lastnik nekdanje »Koširjeve vile« na Bledu! Za 3,45 milijona evrov jo je kupil poslovnež Jani Valjavec

Valjavec je lastnik kar treh velikih stanovanj v Šumiju! Vsa tri so v petem nadstropju, za katerega smo že zapisali, da je dejansko bolj prestižno od najvišjega, šestega, saj so tam največje terase. Tako ima eno od Valjavčevih stanovanj s 104 kvadratnimi metri uporabne površine še odprto teraso, veliko kar 44 kvadratnih metrov in zaprto teraso, veliko 21 kvadratnih metrov.

Drugo njegovo stanovanje je veliko 96 kvadratnih metrov, pri čemer mu pripada odprta terasa velikosti 23 kvadratnih metrov. Tretje meri sto kvadratnih metrov uporabne površine z odprto teraso, veliko 12 kvadratnih metrov.

Glede na prodajne cene tamkajšnjih stanovanj so vsa tri Valjavčeva stanovanja vredna okoli 3,6 milijona evrov. Če jih združi, dobi ogromno enoto s 400 kvadratnimi metri neto tlorisne površine.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24