dež sneg vreme Svet24.si

Pihal bo močan veter, držali boste dežnike, ...

zdravnica, lutka Svet24.si

Za študente in mlade zdravnike plače nizko na ...

počivalšek Necenzurirano

Sodišče zamrznilo Geneplanetovo premoženje

vila zlatorog stavba-LZS-lovska zveza Reporter.si

To je milijone evrov vredna vila, v katero lahko ...

anton žlogar, nš mura Ekipa24.si

Mura za novega trenerja potrdila Žlogarja, ...

Videti je bilo, da mu je nekoliko težko pri srcu Odkrito.si

Žalost princa Williama - prišel je sam ...

modric busquets Ekipa24.si

Nepričakovano! 'Odpisani' Modrić vendarle ostaja...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kriminalisti ovadili starše podhranjenega umrlega otroka

Deli na:
Kriminalisti ovadili starše podhranjenega umrlega otroka

Foto: arhiv Reporterja

Novomeški kriminalisti so na tožilstvo podali ovadbo zoper starše 10-mesečnega dojenčka iz Mirne Peči, ki je umrl 9. avgusta v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, so za STA potrdili na Policijski upravi Novo mesto. Ovadili so ju zaradi suma zanemarjanja otroka in surovega ravnanja, za kar je zagrožena do triletna zaporna kazen.

Dojenček iz Mirne Peči, ki je 9. avgusta umrl v UKC Ljubljana, naj bi sicer umrl zaradi hude pljučnice, ki ji je sledila sepsa oziroma zastrupitev krvi, poroča spletni portal 24ur.com. Ob smrti je tehtal le 3,5 kilograma.

Njegovi starši so vegani, zato se postavlja vprašanje, ali je imel primerno prehrano. Prav tako naj bi bil rojen doma, mati naj bi se v bolnišnici javila tri dni po rojstvu in ga prijavila, tako da naj bi imel zdravstveno kartoteko, vendar ni imel izbranega pediatra. Tako dejansko ni bil v slovenskem zdravstvenem sistemu, navaja portal.

Skoraj mesec dni po dojenčkovi smrti so starši na preglede v ljubljanski klinični center pripeljali ostalih pet otrok. Takrat naj bi najmlajša otroka zadržali v bolnišnici, domnevno zaradi težav, povezanih s slabo prehrano. Neuradno naj bi se vsi otroci zdaj že prehranjevali z vso hrano, tako da tudi v šoli jedo običajno malico, še navaja portal.