diana gomilsek Odkrito.si

Slovenska glasbenika na Krku kupila kar stanovanje...

kolinda grabar-kitarović, borut pahor Svet24.si

Kolinda tokrat v tesnem Borutovem objemu

kovanci Petisvet

Če najdete kovanec, pazite na ti dve stvari

Lidija Lenarčič, Vesna Petković Svet24.si

Ali morda prepoznate dekletce s fotografije?

gozdni požar, švedska Svet24.si

Ekstremi na severu: vročinski val, požari, ...

klara-jazbec1 Najstnica.si

Pevka Klara Jazbec razkrila, kako ona gleda na ...

klara Njena.si

Poglejte, kje so ujeli Klaro!

Slovenija

Kriminalist se zaradi policijskih pritiskov ne bo udeležil predstavitve svoje knjige o postopkih zoper Kanglerja

Deli na:
Kriminalist se zaradi policijskih pritiskov ne bo udeležil predstavitve svoje knjige o postopkih zoper Kanglerja

V prostorih bivšega kina Kolosej v Mariboru bo danes ob 19. uri predstavitev knjige Županov boj, v kateri je bivši kriminalist Zoran Šarič, zdaj zaposlen na operativno komunikacijskem centru, opisal ozadja sodnih procesov zoper bivšega mariborskega župana Franca Kanglerja in kršitvah človekovih pravic v teh postopkih.

Predstavitev knjige organizira Odbor 2015, avtor knjige Zoran Šarič pa je odpovedal svojo udeležbo na predstavitvi lastne knjige, ker mu nadrejeni na policiji grozijo s kazenskimi in disciplinskimi postopki zaradi izjav, ki bi jih lahko dal na tiskovni konferenci. Zato bodo njegovo izjavo prebrali organizatorji tiskovne konference, mi pa jo ekskluzivno objavljamo.

Spoštovani! 

Ko sem meseca julija 2017 pričel s pisanjem knjige, si niti v sanjah nisem predstavljal, da bo celotna zgodba dobila takšne razsežnosti. Primaren cilj mi je bil, da s svojimi spoznanji in ugotovitvami pomagam Francu Kanglerju iz okovov, ki so mu jih v vseh teh letih neupravičeno nadeli.

Danes s ponosom ugotavljam, da knjiga predstavlja veliko več, kot sem pričakoval, kompetentne osebe pa knjigo označujejo celo kot najkvalitetnejše učno gradivo za marsikatero javno in strokovno institucijo, saj vsebina neposredno z dokazi izkazuje vse, kar se v sodobni demokratični družbi ne sme dogajati in kako to spremeniti.

Želim predvsem, da Franc Kangler končno enkrat doživi zadoščenje z odpravo vseh krivic, ki so mu jih povzročili. Vzporedno s tem pa se zavedam, da sem z izdajo knjige sam sebe izpostavil in s tem pridobil morebiti celo nasprotnike.

Že dandanes čutim posredne in neposredne pritiske s strani določenih, ki obljubljajo, da bodo prebrali vsako besedo v knjigi, izključno z namenom, da v njej najdejo karkoli, s čemer bi me lahko kazensko ali disciplinsko preganjali. Žal jih ne zanima vsebina knjige in krivice, ki so bile povzročene Kanglerju, temveč diskreditacija avtorja.

Zaradi tega sem se odločil, da se kot avtor v javnosti in v medijih ne bom izpostavlja zaradi lastnega miru in varnosti ter miru družine, kajti vsaka beseda v živo bi pomenila dodatnih stotine odvečnih vprašanj, ki pa glede na perečo tematiko, ki jo opisujem v knjigi, ne bi vodile nikamor. Vemo pa, da je v današnjem času poenotenje mnenj z drugače mislečimi ob takšni problematiki sizifovo delo.

Zaradi vsega navedenega sem se odločil, da danes ne bom prisoten na predstavitvi, prepričan pa sem, da bodo vsi  eminentni gostje za okroglo mizo vrhunsko predstavili vsebino, ki jo predstavljam v knjigi.

Ponosen sem, da je prav moja knjiga na enem mestu zbrala toliko pomembnih in dobromislečih ljudi. Hvala vam za takšno podporo, Francu Kanglerju pa želim, da tudi s to knjigo postavi vse dosedanje teze o njem na glavo in nastavi ogledalo vsem tistim, ki so mu v zadnjih letih dobesedno poskušali uničiti življenje. 

Avtor Zoran Šarič