gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kratka analiza zadnjih političnih dogajanj

Deli na:

 

Tokrat želim na kratko analizirati zadnje dogodke na slovenskem političnem prizorišču, zlasti v povezavi z demontažo slovenske vlade, ki se nam odvija tako rekoč pred očmi. Najprej je izstopil iz koalicije Desus. Čeprav drži, da so ravnali s to stranko in zlasti s Karlom Erjavcem zelo poniževalno pa mi je bilo takoj, ko sem slišal, da se je Desus enotno odločil za izstop iz vlade jasno, da se je to lahko zgodilo samo ob soglasju Kučana, foruma 21 in njihovega kroga. Kdor pozna notranjo strukturo stranke Desus ve o čem govorim. Sekretar te stranke je Ljubo Jasnič visok partijski funkcionar, ki je sedel skupaj s Kučanom celo v CK-ju. Vodja njihovih poslancev Matjaž Zanoškar je bil sodelavec udbe. Itd. Izstopu Desusa je sledil Golobičev poziv naj se umaknejo vsi trije predsedniki koalicijskih strank in danes tudi njegov odstop iz mesta ministra. Končno je nastopil za predčasne volitve tudi predsednik Turk. Demontaža Pahorjeve vlade je torej dogovorjena v samih vrhovih t.i. tranz. levice. Pahor mora odditi, nanj pa bodo obesili tudi krivdo za neuspešno delo vlade. Pahor je bil namreč primeren za eminence iz ozadja, da je s svojo retoriko zavajal bolj sredinsko orientirane volivce pred volitvami, kot mandatar pa se je izkazal za povsem nesposobnega in klovnovskega. Golobič,ki je bil sicer tem krogom ljubši, Pahorja ne more nadomestiti,ker se je blamiral z afero Ultra.

Nezadovoljstvo ljudi z vlado je doseglo že take razsežnosti, da so se strategi t.i. tranz. levice znašli v zagati. Morda vlada ne odstopi še samo zato,ker načrtujejo v ozadju nastanek nove stranke ali več strank. Vsekakor lahko pričakujemo nove trojanske konje. Udbomafija je mojster v teh manipulacijah. Spomnimo se nazaj primerov Jelinčiča, vodstva Zelenih, Bavčarja, Kacina, Lipe, SMS, Šrota ipd. Sam mislim, da bodo dali na politično sceno tudi neko skrajno levo stranko,o kateri je danes v oddaji Pogledi Slovenije nekaj govoril bivši minister Keber, znan levičarski skrajnež. Takšna stranka bi s svojo retoriko manipulirala z osiromašenimi državljani, hkrati pa ščitila hrbet udbomafiji oz. staro/novi eliti,ki je pripeljala Slovenijo v sedanje stanje. Če se spomnite sem o tem, da obstaja za primer finančnega poloma tak scenarij pisal že pred časom. Načelno sicer nisem zoper kakšno novo stranko,ki bi bila res neobremenjena z udbomafijo in bi sodelovala z demokratičnimi silami v skupni koaliciji. Vendar je težko pričakovati, da bo do tega prišlo, ker se večina ljudi,ki si želijo t.i. nove poti sploh ne zaveda nevarnosti in vpliva udbomafije. Zaupati pa velja tistim politikom, ki so izkušeni in so se v težkih časih osamosvojitve in demokratizacije že izkazali.

 

Naj na koncu povem še nekaj o referendumu o udbovskih arhivih. Ustavno sodišče je zavrglo zahtevek koalicije, da bi referendum preprečili. To štejem res za zmago pravne države. Udbovske arhive je nujno odpreti, kakor sem že pisal. Res je, da jih je v večji meri uničil Turkov odlikovanec Tomaž Ertl, po nalogu CK-ja ( v katerem sta bila tedaj tako Kučan, kot Pahor ). To se je zgodilo tik preden je Demos prevzel vlado. Uničen je bil zlasti tisti del, ki se je nanašal na t.i.''notranjega sovražnika'' oz. nasprotnike udbovske diktature npr. pisce Nove revije.Vendar je še vedno ostalo nekaj stvari v teh arhivih, ki bodo pokazale sedanje oblastnike v pravi luči. Dosti težje bodo manipulirali z ljudmi, če se arhivi odprejo. Verjetno bodo sicer skušali vreči dimno zaveso s kakimi sproduciranimi aferami, ampak vseeno. Igor Omerza je s knjigo o Kocbeku dokazal, da se nahaja v teh arhivih še precej stvari, za katere si mnogi želijo, da bi ostale skrite očem javnosti. Blatenje neposredne demokracije in ustavno zagotovljenega inštituta referenduma, ki je v ustavo vgrajen zato, da se omejuje samovolja oblasti tudi ni obrodilo pravih sadov,kakor je jasno pokazal referendum o malem delu. Upanje na bolje sedaj dejansko obstaja, samo moramo biti previdni, da nam nas ne bodo spet kako opeharili.