stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kozmus je gledal prenos atletike in dobil preblisk za vrnitev

Deli na:

Atlet Primož Kozmus, olimpijski prvak v metu kladiva, se po enoletnem premoru vrača na atletska prizorišča. Kot je sam dejal, je ta odločitev tlela v njegovi glavi že od poletja, ko je uredil nekaj zasebnih reči in začutil, da pogreša tekmovanja.

Atlet Primož Kozmus, olimpijski prvak v metu kladiva, se po enoletnem premoru vrača na atletska prizorišča. Kot je sam dejal, je ta odločitev tlela v njegovi glavi že od poletja, ko je uredil nekaj zasebnih reči in začutil, da pogreša tekmovanja.

Dokončno potrditev pa je dobila danes, ko sta mu pomoč obljubila predsednik vlade Borut Pahor in minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, ki sta v javnost poslala sporočilo, da se olimpijski in svetovni prvak vrača z namenom, da ubrani zlato olimpijsko kolajno iz Pekinga.

"Na svojo željo sem se sestal s Pahorjem in Lukšičem, ki sta me rade volje sprejela in mi prisluhnila. Dogovorili smo se o nekaterih rečeh, pripravljeni so mi pomagati tudi glede sponzorjev, tako da ni več zadržkov za vrnitev. Verjamem, da bo vse v redu, sodeloval sem s prejšnjo vlado in bom tudi s to," je bil po sestanku z najvišjimi možmi slovenske države zadovoljen Brežičan, ki je preblisk o vrnitvi dobil med gledanjem televizijskega prenosa evropskega prvenstva.

"Ugotovil sem, da mi manjkajo tekmovanja in vse stvari okoli njih, da pogrešam adrenalin. Takrat sem bil že 99 odstotno prepričan, da se bom vrnil. Še posebno, ker sem uredil nekaj stvari, ki jih v času kariere nisem mogel," je dejal tudi novopečeni oče hčerke, ki je tudi že začel s treningi. Zaenkrat dolžine njegovih metov niso v ospredju, mnogo bolj pomembne so druge reči. Zato se tudi ne obremenjuje, ker kladivo za zdaj ne leti prek 67 metrov, kar je vsaj 13 metrov manj, kot si bi želel v sezoni.

"Trenutno se posvečam povsem drugim stvarem. Moram spet utrditi vezi in mišice, da ne bi prišlo do poškodb. Zdravstveni pregled je pokazal, da težav nimam, a moram biti previden. Ne smem prehitevati, moram biti potrpežljiv. Menim, da je premor prinesel samo pozitivne stvari in da še nisem rekel zadnje besede. Novim izzivom naproti se podajam z veseljem in veliko optimizma," pravi Kozmus, ki natančnega načrta tekmovanj za sezono še nima: "Vrnitev načrtujem junija na reprezentančni tekmi za evropski pokal. Nato pa bomo videli. Odvisno bo tudi od rezultatov, a najbrž bo po tem tekem dovolj."

Atlet zaenkrat tudi še ne ve, s kakšno ekipo bo delal, ali bo njegov trener še naprej Vladimir Kevo. Sam si tega želi, a se bo moral z njim in drugimi, ki si jih želi poleg sebe, še dogovoriti: "Ne želim si veliko sprememb, zato upam, da v pogovorih ne bo težav."