Revija Reporter
Slovenija

Končno se z nakupom sodne palače na Litijski ukvarja tudi KPK, ki je prijavo prejela šele danes

Igor Kršinar
37 2.662

22. jan. 2024 15:56 Osveženo: 15:57 / 22. 1. 2024

Deli na:

So plačali preveč?

Primož Lavre

»Na Komisiji smo danes prejeli prijavo, ki se nanaša na nakup stavbe za sodišča na Litijski cesti,« so nam na naše vprašanje odgovorili na KPK.

»Identitete prijaviteljev Komisija ne razkriva. Prijavo bomo obravnavali v predhodnem preizkusu in v njem preverili sume kršitev iz naših pristojnosti, to je kršitev Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije,« so še dodali.

Nakup sporne stavbe na Litijski 51, ki jo je za sodišče kupilo ministrstvo za pravosodje, so sicer že prejšnji teden pod drobnogled vzeli na Nacionalnem preiskovalnem uradu. Kot je znano, je ministrstvo za pravosodje palačo kupilo za 7,7 milijona evrov, kar je šest milijonov več, kot je pred štirimi leti zanjo plačal prodajalec Sebastjan Vežnaver.

Zanimivo, da so na KPK ta primer prevzeli šele danes, po drugi strani pa se že od januarja ukvarjajo celo z izborom slovenske popevke za evrovizijo, na kateri bo Slovenijo predstavljala pevka Raiven s skladbo Veronika.

KPK sicer preiskuje tudi nakup 13 tisoč prenosnih računalnikov, ki jih je za 6,5 milijona evrov kupilo ministrstvo za digitalno preobrazbo, zdaj pa samevajo v skladišču v Logatcu, kar ministrstvo plačuje okoli 2500 evrov mesečne najemnine.