Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Koletnik odstopil

Deli na:

Damijan Koletnik je podal odstopno izjavo z mesta direktorja Dravskih elektrarnah Maribor (DEM), saj po njegovem mnenju ni več nikakršne podpore za razvojne projekte družbe, za katere se je zavzel ob nastopu svojega mandata, so sporočili iz DEM.  

Damijan Koletnik je podal odstopno izjavo z mesta direktorja Dravskih elektrarnah Maribor (DEM), saj po njegovem mnenju ni več nikakršne podpore za razvojne projekte družbe, za katere se je zavzel ob nastopu svojega mandata, so sporočili iz DEM.

 

Damijan Koletnik je podal odstopno izjavo z mesta direktorja Dravskih elektrarnah Maribor (DEM), saj ni več nikakršne podpore za razvojne projekte družbe, za katere se je zavzel ob nastopu svojega mandata. Potrdila se je namreč trditev, da vodilni politiki v energetiki z vodstvom družbe in njenimi zaposlenimi ne delijo več skupne ideje o prihodnjem razvoju energetike, saj preprečujejo in iz svojih programov načrtno izključujejo razvojne projekte mariborske družbe, ki je bila ves čas odgovorna članica Skupine HSE. To dokazuje tudi stališče enega njenih najvidnejših predstavnikov, v.d. direktorja Direktorata za energijo gospoda Janeza Kopača, ki ga je podal za enega od slovenskih medijev: »Črpalna elektrarna Kozjak je smiselna le kot tercialna rezerva drugega bloka nuklearne ali kot vir vršne elektrike, a le če bodo gradili 400-kilovoltni daljnovod proti Madžarski. Ni smiselno zagovarjati projektov le zato, ker so blizu Maribora.« Hkrati je za isti medij potrdil »…da so interesi za investicije denarja iz DEM v druge projekte.« Direktor se je ob tej priložnosti zahvalil zaposlenim za vso podporo in odlično delo ter jim svetoval, da vztrajajo na začrtani poti ter ne odstopijo v odločnosti, da naj se projekt izgradnje črpalne hidroelektrarne na Dravi na področju Kozjaka in daljnovodne povezave ČHE RTP Maribor (ČHE Kozjak) uresniči. 

Ob tem je izrazil ogorčenost in zgroženost, da projekt, ki ima svoje mesto v vseh strateških dokumentih razvoja HSE, ima potrjen investicijski načrt in se nahaja v fazi sprejema državnega prostorskega načrta (DPN), naenkrat namreč nima več podpore energetskega političnega vrha. Za njegovo realizacijo se izmišljajo novi, povsem nerealni pogoji, na katere v družbi nimajo vpliva. Stroka je za realizacijo projekta navedla številne tehnične in druge parametre, ki jih projekti te vrste morajo zadostiti in jih projekt ČHE Kozjak tudi dosledno izpolnjuje. Zato se samo po sebi postavlja vprašanje od kod takšen radikalni obrat v stališčih, ki nima prav nobene strokovne podlage in osnove za njih ni najti niti v nobenem dokumentu: 


IZJAVA OB ODSTOPU: »Povsem jasno postaja, da razlogi za izključitev razvojnih projektov družbe DEM, nimajo nobene osnove v strokovnih dejstvih. Obljubil sem, da bom v primeru, da so zaradi mene projekti družbe in njeno poslovanje ogroženi, odstopil. Nastopil je čas za to. Družbo zapuščam v zgodovinsko odličnem stanju in pomembno je, da so v njej zaposleni vrhunski strokovnjaki. Upam, da bo mojemu nasledniku uspelo razvojne načrte v okviru družbe vseeno izpeljati in bo imel pri vodenju ter upravljanju družbe podporo politike, saj je delovanje v trenutnih razmerah, ko se blokirajo vse poslovne poteze, brez tega nemogoče. Aktualna vladajoča politika je namreč že v koalicijski pogodbi izpustila vse razvojne projekte DEM in aktualne izjave gospoda Kopača kažejo na to, da gre za premišljena dejanja, ki imajo osnove že v letu 2001, ko se je z ustanovitvijo HSE prenesel sedež energetike iz Maribora. Očitno veljamo v Mariboru za nekatere politične veljake v cen tru za drugorazredne državljane, kot je že v pismu predsedniku vlade RS, gospodu Borutu Pahorju zapisal mariborski župan Franc Kangler. Zaposleni v družbi in regija, v kateri delujemo pa si po mojem mnenju zaslužimo vse kaj drugega,« je ob tem povedal Damijan Koletnik. 

Koletnik je ob tem poudaril, da so za zaščito interesov in premoženja družbe pripravljeni vsi potrebni ukrepi, tako da lahko NS ukrepa, ko in če bo to potrebno. Poslovanje bo po njegovem mnenju tako lahko potekalo nemoteno do imenovanja novega direktorja.