klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Koga vse je s COVID-19 okužil šef blagovnih rezerv? Poleg Zdravka Počivalška so bili prejšnji teden v njegovi družbi še Srečko Šestan, Darko But in celo Matej Tonin

Deli na:
Koga vse je s COVID-19 okužil šef blagovnih rezerv? Poleg Zdravka Počivalška so bili prejšnji teden v njegovi družbi še Srečko Šestan, Darko But in celo Matej Tonin

Kot so še nam pojasnili na ministrstvu za obrambo, je bil z Zakrajškom "prejšnji teden v stiku tudi minister Tonin, ki se je v ponedeljek testiral, test pa je bil negativen." - Foto: Bobo

Poročali smo že, da so na Zavodu RS za blagovne rezerve z novim koronavirusom okužene štiri osebe, med njimi naj bi bil tudi direktor Anton Zakrajšek, ki se je prejšnji teden v enem od skladišč fotografiral z ministrom za gospodarstvo Zdravkom Počivalškom.

Kot smo zvedeli, je zaradi tega nastala precejšnja panika tudi na ministrstvu za obrambo, saj so se z Zakrajškom prejšnji teden srečevali mnogi visoki uradniki ministrstva, med njimi celo obrambni minister Matej Tonin.

Najbolj menda skrbi tiste, ki so bili prejšnji četrtek skupaj z njim na sestanku v štabni sobi Uprave RS za zaščito reševanje. Na tem sestanku naj bi Zakrajšek močno kašljal, pozneje pa je test pokazal, da je okužen z novim koronavirusom.

Poleg direktorja uprave Darka Buta je bil tam tudi poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan, ki smo ga te dni videli na televiziji, kako naokoli hodi z masko. 

Šestan nam je potrdil, da je bil na omenjenem sestanku, dodal pa je, da je pri njemu test pokazal, da ni okužen s koronavirusom, vendar pa masko nosi iz previdnosti, da koga ne bi okužil oziroma da kdo drug ne bi okužil njega med njegovim delom.

Foto: STA - Zdravko Počivalšek z Antonom Zakrajškom 16. marca v skladišču blagovnih rezerv

Upravo RS za zaščito in reševanje ter ministrstvo za obrambo smo vprašali, kdo vse je bil na omenjenem sestanku, koliko jih je bilo, ali so se vsi testirali in ali so odšli v izolacijo. Zanimalo nas je še, kakšni so bili v zvezi s tem ukrepi ministrstva za obrambo in ali je bil s kom od navedenih v času po omenjenem sestanku v stiku tudi obrambni minister Matej Tonin.

"Na omenjenem sestanku so bili državni sekretar Damjan Jaklin, poveljnik CZ RS Srečko Šestan, generalni direktor URSZR Darko But, ter dva strokovna sodelavca URSZR. Na sestanku so se sogovorniki držali predpisanih ukrepov, torej varnostne razdalje in razkuževanja rok," so nam pojasnili na ministrstvu za obrambo.

Po objavi tega članka, so iz obrambnega ministrstva sporočili, da državnega sekretarja Damjana Jaklina ni bilo na omenjenem sestanku, vendar je bil v stiku z omenjenimi osebami pozneje. Zato se je prav tako testiral, test pa je bil negativen.

"Ko so bili obveščeni, da je eden izmed udeležencev sestanka okužen, so se vsi ostali udeleženci sestanka samoizolirali. Vsi so opravili testiranje, pri čemer je bil test pri vseh negativen. Opravljeno je bilo tudi razkuževanje prostorov in sprejet je bil ukrep, da služba za podporo Štabu CZ RS od ponedeljka naprej deluje v Izobraževalnem centru zaščite in reševanja na Igu ter večina zaposlenih dela od doma."

"G. Zakrajšek je bil istega dne še na drugem sestanku na ministrstvu. Na sestanku sta se upoštevala ukrepa varnostne razdalje med udeleženci in razkuževanja rok. Za vse udeležence sestanka je bil sprejet ukrep samoizolacije in testiranja. Rezultati testiranja so bili pri vseh negativni. Prostor, v katerem je bil sestanek, je bil temeljito razkužen."

Foto: Bobo - Minister Tonin in drugi vodilni uslužbenci ministrstva za obrambo očitno še naprej nemoteno opravljajo svoje delo, kar je povsem drugače od ravnanja politikov v Nemčiji.

Kot so še nam pojasnili na ministrstvu za obrambo, je bil z Zakrajškom "prejšnji teden v stiku tudi minister Tonin, ki se je v ponedeljek testiral, test pa je bil negativen."

Po objavi tega članka, so iz obrambnega ministrstva sporočili, da državnega sekretarja Damjana Jaklina ni bilo na omenjenem sestanku, vendar je bil v stiku z omenjenimi osebami pozneje. Zato se je prav tako testiral, test pa je bil negativen.

Minister Tonin in drugi vodilni uslužbenci ministrstva za obrambo očitno še naprej nemoteno opravljajo svoje delo, kar je povsem drugače od ravnanja politikov v Nemčiji. 

Kot je znano, je kanclerka Angela Merkel odšla v samoizolacijo in dela preko doma, čeprav so tudi pri njej testi pokazali, da ni okužena s koronavirusom, potem ko je bila v stiku z zdravnikom, ki je zbolel za covidom.