Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Koalicija že slavi: v štabu vzklikajo 3 krat za!

Deli na:
Koalicija že slavi: v štabu vzklikajo 3 krat za!

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. - Foto: STA

Predsednica DZ in podpredsednica Svobode Urška Klakočar Zupančič je zvečer izrazila veselje, da živi v državi, kjer so se ljudje izrekli za demokracijo in svobodo. Prvi delni neuradni izidi namreč kažejo, da bodo spremembe zakonov o RTVS, dolgotrajni oskrbi in vladi potrjene na referendumih. Po štabu koalicije se je razlegel vzklik 3 krat za.

Klakočar Zupančičeva je dejala, da je vesela, da so se državljani odzvali njihovemu klicu, da gredo zopet na volitve. Vesela je tudi, da so ljudje potrdili rezultat aprilskih državnozborskih volitev.

Zaveda se, da štetje glasovnic še ni končano, a je vesela, da živi v demokratični državi, kjer so se ljudje izrekli za demokracijo in svobodo, kjer si bo vlada lahko učinkovito organizirala svoje delo in naslavljala pereče države. Kako se bo zdaj reorganizirala vlada, ni želela špekulirati, saj je to v pristojnosti vlade. "Tam so izjemni strokovnjaki, tri nove resorje, ki bodo oblikovali, bodo prevzeli enako strokovni in sposobni ljudje," je dejala.

Prav tako je vesela, da živi v državi, kjer želijo ljudje imeti kakovostne zakone in nazaj javno Radiotelevizijo Slovenija (RTVS), svobodno in neodvisno novinarstvo, oddaje ki smo jih radi gledali, in da se lahko novinarji "s polnimi pljuči posvetijo svojemu poslanstvu".


Ocenjuje, da je bila kampanja dobra, saj so se vsi v stranki močno angažirali, poudarjali vsebino. Ni pa bilo lahko, saj je nasprotna stran metala polena pod noge, je dejala.

Državljankam in državljanom se je zahvalila "za svobodno in zdravo Slovenijo".

Volivci so danes odločali, ali naj se uveljavijo spremembe zakona o vladi, spremembe zakona o dolgotrajni oskrbi in novela zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), kot jih je sprejel državni zbor.

S podpisi volivcev podprto zahtevo za razpis referendumov je vložila stranka SDS. Zakon je na referendumu zavrnjen, če proti njemu glasuje večina volivcev, ki so veljavno glasovali, pod pogojem, da proti glasuje najmanj petina vseh volilnih upravičencev. Glede na zadnje podatke o številu volivcev mora tokrat proti uveljavitvi vsakega izmed zakonov glasovati 338.869 volivcev.