GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gantar: Pivčeva ne bo odstopila, razrešil jo bo DZ

Deli na:
Gantar: Pivčeva ne bo odstopila, razrešil jo bo DZ

Aleksandra Pivec - Foto: Bobo

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je premierju Janezu Janši na današnjem sestanku pojasnila, da ne namerava odstopiti. Premier bo zato po dogovoru s koalicijskimi partnerji predlagal njeno razrešitev, ki bo na dnevnem redu DZ predvidoma prihodnji teden, je po sestanku koalicije povedal začasni zastopnik stranke DeSUS Tomaž Gantar.

Gantar je v izjavi za medije pojasnil, da se koalicijski partnerji strinjajo z njihovim predlogom in da bodo prispevali glasove za razrešitev Pivčeve. "Koalicijska pogodba je tu dokaj jasna. Ker gre za interne zadeve naše stranke, bodo to podprli," je povedal začasni zastopnik stranke.

Termin seje, na kateri bodo poslanke in poslanci odločali o razrešitvi Pivčeve, bo v petek določil kolegij predsednika DZ. Bo pa to po napovedi Gantarja prihodnji teden.

Kot je dodal, premier Pivčevi ne očita nestrokovnega dela na ministrstvu, pač pa bo razrešitev predlagal na podlagi pobude stranke DeSUS.


Da bi Pivčeva odstopila, Gantar tudi sam ni pričakoval. O morebitni izključitvi iz stranke pa je dejal, da se mu to v tem trenutku ne zdi smiselno. Če pa bi se v postopkih, ki tečejo zaradi njenega ravnanja, kaj pokazalo, pa je mogoče odpreti tudi to vprašanje, je povedal.

V DeSUS po besedah Gantarja zagotavljajo tudi kontinuiteto dela ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. DeSUS je namreč za kandidata za prihodnjega ministra že predlagal aktualnega državnega sekretarja na tem ministrstvu Jožeta Podgorška. Janša bo po besedah Gantarja s Podgorškom še opravil razgovor, je pa po njegovem prepričanju to kompetenten kandidat, ki to delo praktično že opravlja.

Tudi vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je potrdil, da koalicijski partnerji spoštujejo to, kar se je stranka odločila. O rekonstrukciji vlade danes po njegovih besedah niso razpravljali, bo pa po njegovem mnenju v bližnji prihodnosti govor tudi o tem.

Pivčeva je sicer ravno danes po poročanju spletnega Večera ukinila službo ministrstva za odnose z javnostmi in promocijo. Akt o razpustitvi službe je bil objavljen na oglasni deski ministrstva, kjer so zaposleni lahko prebrali, da so bili prerazporejeni na druga delovna mesta na ministrstvu.