favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ko mu Levica meče polena pod noge, se lahko Šarec zanese na Jelinčiča

Deli na:
Ko mu Levica meče polena pod noge, se lahko Šarec zanese na Jelinčiča

Predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. - Foto: Bobo

Prvak SNS Zmago Jelinčič je za STA razkril, da se kljub nekaterim pripombam proračunskim dokumentom obeta podpora njihovih poslancev. Razlog za to je, kot je navedel, "zdrava pamet", saj bi bilo brez proračuna okrnjeno financiranje naložb.

"Nesprejetje proračuna pomeni prekinitev vseh investicij po občinah, krajevnih skupnostih, šolah ..." je pojasnil med razlogi za omenjeno odločitev. Brez sprejetih proračunskih dokumentov bi bilo financiranje možno zgolj po dvanajstinah, kar pa po Jelinčičevih besedah pomeni le najnujnejše. "Državljani bi bili ob vse razen zgolj osnove za preživetje," je navedel Jelinčič in pritrdil, da v resnici njihova podpora niti ni pod vprašajem, četudi imajo nekaj pripomb, ki jih nameravajo predstaviti pristojnemu ministru.

Ob dejstvu, da je zunajkoalicijska partnerica Levica zaradi nestrinjanja z davčnimi spremembami in ukinjanjem dodatka za delovno aktivnost tako rekoč odpovedala podporo vladi, bodo glasovi SNS še kako pomembni. Koalicijske stranke LMŠ, SMC, SD, DeSUS in SAB imajo namreč skupaj le 43 glasov, s štirimi glasovi SNS pa presežejo absolutno večino, kar pomeni, da bo proračun "varen" tudi ob morebitnem nasprotovanju vseh poslancev SDS, NSi in Levice, pa tudi ob morebitnem vetu državnega sveta.