stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ko je odšel Igor Bavčar, sta se v Cekinovem gradu srečala Janez Janša in Gregor Golobič

Deli na:
Ko je odšel Igor Bavčar, sta se v Cekinovem gradu srečala Janez Janša in Gregor Golobič

Gregor Golobič in Janez Janša spet v istem kadru - Foto: TW Božidar Novak

Ob zaključku včerajšnjega srečanja ob 30. obletnici branja majniške deklaracije sta se v Muzeju novejše zgodovine (Cekinovem gradu) v istem kadru znašla Janez Janša in Gregor Golobič. Večina udeležencev je takrat že odšla, vključno z Igorjem Bavčarjem, ki se je odpeljal nazaj v zapor na Dobu.

Tako na fotografijah, ki jih je na tviterju objavil Božidar Novak, veselo kramljajo Jožef Školč, Gregor Golobič, Janez Janša, Milan Balažič, Zoran Thaler, na drugi fotografiji pa je zraven njih še Marjan Podobnik.

Ob fotografijah je pripisal: »ZSMS 2019. Golobič, Školjč, Podobnik, Janša, Balažic, Thaler. Še enega arestanta Bavčarja ni na fotki. Nas iz UK ZSMS Maribor, ki smo bili za razliko od nekaterih res akterji, @BorutPahor ni povabil.«

Kot je znano, je najprej sprejem za akterje takratnega dogajanja najprej priredil predsednik države Borut Pahor, govorec je bil Dimitrij Rupel, medtem ko Bavčarja ni bilo med povabljenimi. Ta se je pozneje pojavil v družbi s Školčem na srečanju v Muzeju novejše zgodovine, kjer naj bi bil edini iz družbe, ki Bavčarju ni hotel seči v roke, Golobič.

Janša in Podobnik sta na prireditev prišla, ko je Bavčar že odšel, vendar pa vzrok za njuno zamudo ni bil Bavčar (z njim je Janša še vedno v prijateljskih odnosih, kar smo se prepričali, ko smo ju pred leti srečali v ljubljanski gostilni Raubar), ampak obisk nekdanjega predsednika Evropskega parlamenta Hansa-Gerta Pötteringa v Ljubljani, s katerim sta bila prvaka SDS in SLS na skupnem kosilu.

Sta pa bila v omenjeni družbi dva nekdanja zaporniška »cimra«: ko je bil Janša leta 2014 v zaporu zaradi pozneje razveljavljene sodbe v zadevi Patria, se mu je ob vikendih pridružil Thaler, ki so ga britanski novinarji pod krinko ujeli, ko je bil od njih za določeno glasovanje v Evropskem parlamentu pripravljen sprejeti podkupnino.