Zaljubljena Naomi Odkrito.si

Zaljubljena Naomi Campbell

Bastian Schweinsteiger Ana Ivanovic Svet24.si

Priljubljena športnika prvič postala starša

bolečina Svet24.si

Devet tipov bolečin in njihove povezave

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

betty white Njena.si

Betty White: Še vedno sem seksi

Zala Đurić Ribič in Tanja Ribič Njena.si

Tanja Ribič odhaja v New York

Slovenija

Kenda: Če odstopita Kopač in Pfeiferjeva, odstopim tudi jaz

Deli na:
Kenda: Če odstopita Kopač in Pfeiferjeva, odstopim tudi jaz

Foto: Bobo - Vodstvo UKC Ljubljana je 12. junija ponovno podalo predlog za razrešitev Kende.

Odstopil bom takoj, ko odstopita generalni direktor UKC Ljubljana Andraž Kopač in strokovna direktorica Marija Pfeifer, praji Rajko Kenda.

Strokovni direktor pediatrične klinike UKC Ljubljana Rajko Kenda, ki ga želi vodstvo UKC razrešiti zaradi stanja na kardiološki pediatriji, je v odzivu na poziv ministrice za zdravje k odstopu vodstva UKC dejal, da svoje besede ne bo prelomil in bo odstopil takoj, ko odstopita generalni direktor Andraž Kopač in strokovna direktorica Marija Pfeifer.

Kenda je v izjavi za STA dejal, da je za poziv ministrice Milojke Kolar Celarc k odstopu Kopača in Pfeiferjeve izvedel iz medijev. Dejal je, da ni bil v stiku ne s Kolar Celarčevo ne z vodstvom UKC.

V preteklih dneh je namreč razburila informacija, ki je prišla od različnih odgovornih v UKC, o napakah pri diagnozah oz. zdravljenju bolnikov na pediatrični kliniki. Pfeiferjeva je v ponedeljek dejala, da so pri otroškemu kardiologu Urošu Maziću ugotovili, da je postavil 22 napačnih diagnoz. Kenda, ki ga vodstvo UKC želi razrešiti zaradi objektivne odgovornosti za stanje na kliniki, pa navaja, da je zdajšnji vodja službe za kardiologijo Tomaž Podnar po navedbah ene od mladih zdravic naredil napake pri zdravljenju 20 bolnikov.

Kolar Celarčeva je že v torek ocenila, da vodstvo UKC ni naredilo dovolj in da razmer na pediatriji ne rešuje, danes pa je dejala, da bi bilo zaradi izgube zaupanja zaposlenih in javnosti v UKC zelo primerno, da bi Kopač in Pfeiferjeva ponudila odstop.

Ministrica je tudi pozvala svet UKC k obravnavi tega vprašanja. Ta se sestane v petek, predvidoma pa bodo določili, kdaj bodo obravnavali to temo.