pia skofic - ms Odkrito.si

Znana vremenarka bo povila vnuka Gašparju ...

irina ribnikova Svet24.si

15-letni Irini med kopeljo v vodo padel mobilnik, ...

Žalostna ženska Petisvet.si

Bolje zlomljena kost kot zlomljen duh

Vladimir Putin Svet24.si

VIDEO: Odkritje v arhivu Stasija: Pa saj to je ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan bo po novem prepuščena sama sebi

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Travis res prevaral Kylie ali je to ...

reka ljubezni Njena.si

Konec Reke ljubezni zaznamoval razhod Irene in ...

Slovenija

Keith Miles: Deset Drnovškovih mrtvih let za Slovenijo

Deli na:
Keith Miles: Deset Drnovškovih mrtvih let za Slovenijo

Foto: Primož Lavre

Slovenija je preveč zaprta za tuja vlaganja, čeprav bi prinesla nova delovna mesta in večje plače, je prepričan britanski finančni strokovnjak Keith Miles.

Glede pogajanj med Veliko Britanijo in EU svari, da bi izločitev Velike Britanije z evropskega skupnega trga pomenila hud udarec za slovenske izvoznike. Zato ga čudi, zakaj se Slovenija prek svojih predstavnikov v Bruslju ne prizadeva za prijateljski sporazum, ki bi bil koristen tako za Veliko Britanijo kot za EU. Miles ni navdušen nad evrom, saj ima od skupne valute po njegovem resnične koristi samo Nemčija. O slovenskem navdušenju nad novimi obrazi pa pravi, da ga to spravlja v smeh.

Ste Anglež, ki je zelo povezan s Slovenijo. Kje so razlogi za to?Moja žena. Če ne bi bila moja žena Slovenka, bi bila Slovenija zame verjetno samo še ena majhna zanimiva dežela. Še bolj sem povezan s Slovenijo od leta 1990, ko me je takratni minister v Demosovi vladi Jože Mencinger vprašal, ali bi se srečal s predsednikom vlade Lojzetom Peterletom. Takrat so mi rekli, da iščejo ljudi, ki prihajajo iz velikih držav, imajo zelo razvejene stike in bi lahko domači javnosti predstavili slovensko prizadevanje za neodvisnost. Rekel sem, zakaj pa ne. Sem demokrat, verjamem v svobodni trg in pravice posameznikov. To je bila zelo močna povezava s Slovenijo.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Miles pove, zakaj mu je bil Janez Drnovšek z več vidikov neznosen; izpostavi, da povprečni Britanci ne vedo kaj veliko o Sloveniji, razen da je to lepa dežela za preživljanja počitnic; meni, da bi bila Slovenija na boljšem, če bi imela svojo valuto; ugotavlja, da imajo leve vlade rade nadzor nad gospodarstvom; levici očita pretvarjanje s privatizacijo NLB; opozori, da se je Slovenija 25 let otepala tujih naložb in pustila, da so jo prehitele druge države; vztraja, da je treba nekaj storiti s sodniki, ki jim ne gre zaupati zaradi njihove preteklosti.