kozorog Dobra karma

12 astroloških znakov in rastline, ki jim ...

natalija-zubačjova, irina Svet24.si

FOTO: Mačeha mučila 7-letno pastorko. Ne zna ...

janez jansa bobo Reporter.si

Janševa vojna s tiskanimi mediji: kihanje v ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lara Kadis (1) Njena.si

Leta 2018 je navdušila na Emi, potem pa izginila

Slovenija

Kdo ureja okolico vile Zmaga Jelinčiča v Žusterni, o kateri teče pravda za lastništvo?

Deli na:
Kdo ureja okolico vile Zmaga Jelinčiča v Žusterni, o kateri teče pravda za lastništvo?

Kdo ureja okolico vile Zmaga Jelinčiča v Žusterni, o kateri teče pravda za lastništvo? - Foto: bralec

Ni še jasno, komu bo pripadla ta velika vila tik ob morju, v zemljiški knjigi pa je kot izključna lastnica nepremičnine še vedno vpisana donedavna poslančeva žena Monika Zupanc Jelinčič.

Eden od domačinov z Obale je včeraj na sprehodu od naselja Markovec do Žusterne opazil, da dobiva okolica tik ob morju stoječe velike vile od Zmaga Jelinčiča kljub epidemiji koronavirusa vsak dan novo podobo. Postavili so novo ograjo, viden je bazen, od koder je pogled na Koper, urejajo oljke, čistijo okolico.

Kljub postopku razveze od dosedanje žene Monike Zupanc Jelinčič dela po besedah našega bralca potekajo »normalno«, čeprav še ni jasno, komu bo ta hiša pripadla. Ko smo zapisali, da gre za vilo od Jelinčiča: glede na zemljiško knjigo je kot edini lastnik nepremičnine dejansko vpisana Monika Zupanc Jelinčič. Toda denar za nakup parcele od Mestne občine Koper v znesku 667 tisoč evrov ji je leta 2011 podaril soprog Zmago Jelinčič.

Foto: bralec - Kljub postopku razveze od dosedanje žene Monike Zupanc Jelinčič dela po besedah našega bralca potekajo »normalno«, čeprav še ni jasno, komu bo ta hiša pripadla.

Slednji zdaj v pravdi terja, da mu dosedanja žena, ki je odšla z novim ljubimcem Rokom Mikličem, 40 let mlajšim od Jelinčiča (deset let mlajšim od nje), vrne to nepremičnino. Darila nesorazmerne vrednosti se namreč od razvezi na zahtevo darovalca vračajo. Toda prvostopenjska sodnica na okrožnem sodišču v Ljubljani Jadranka Juhant je nedavno Jelinčičev zahtevek zavrnila, češ da se bo šele kasneje ugotavljalo, kolikšen je vložek katerega partnerja v nepremičnino.

Foto: bralec - Postavili so novo ograjo, viden je bazen, od koder je pogled na Koper, urejajo oljke, čistijo okolico.

Zmago Jelinčič trdi, da je bila parcela v celoti plačana z njegovim denarjem, prav tako je samo on financiral gradnjo. A Monika se s tem ne strinja in za zdaj nepremičnina ostaja njena last. Po besedah Jelinčiča nedavno za Reporter, je Monika lani na vili zamenjala ključavnice, da ne bi mogel notri, vendar je vseeno vstopil, zamenjal eno ključavnico in ji dal ključ. Zanimalo nas je, ali zdaj okolico ureja on ali Monika.

Po besedah Jelinčiča okolico hiše ureja on, saj gre za njegovo last. Postavil je ograjo, oljke pa so bile že od prej. Stvari želi urediti zase in predvsem za svoji hčerki, katerima bo prepustil hišo. Ne namerava je prodati, kar želita storiti Monika in njen ljubimec.

loading...
Loading...