DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Hakl Todorovič Necenzurirano

Nekdanja lastnika Večera gradita luksuzna ...

ivan gale pl2 Reporter.si

(PODKAST) Kako je politika hotela uničiti ...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

zala-pungeršič, masterchef, sladica, sivka, sodniki Njena.si

MasterChef: Zala deležna izjemnega odziva ...

jan oblak Ekipa24.si

Paparaci so Jana Oblaka in njegovo srčno izbranko...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kdo se boji Roberta Goloba? Že mu napovedujejo, da bo končal v arestu!

Deli na:
Kdo se boji Roberta Goloba? Že mu napovedujejo, da bo končal v arestu!

Robert Golob in Janez Janša - Foto: Bobo

Robert Golob pravi, da je zgodbo z Gen-I zaključil in se podaja v politiko – jutri bo predvidoma izvoljen za predsednika stranke Z.Dej, na včerajšnji tiskovni konferenci pa je izključil možnost povezovanja z Janezom Janšo in namignil je, da čaka Slovenijo čez tri mesece (na volitvah) srečen konec.

Na odziv slovenske politike ni bilo treba dolgo čakati. Na včerajšnji novinarski konferenci je imel precej za povedati o »politični tvitosferi«, ki živi »v svojem svetu, svetu jeze, sovraštva, obupa, prezira ...« Prav ta tvitosfera mu je včeraj brž napovedala, da bo končal »v arestu, ne pa v parlamentu«.

Na Goloba so s strani medijev pod vplivom SDS včeraj leteli predvsem očitki zaradi visoke plače in nagrade za uspešnost. O slednji je zato Golob dejal, da jo bo razdelil humanitarnim organizacijam, o zakonitosti svoje plače, ki jo problematizirajo ti mediji, češ da ni v skladu z Lahovnikovim zakonom, pa je dejal, da Gen-I do 27. maja lani ni bil zavezanec omenjenemu zakonu, ki omejuje plače menedžerjev v družbah v državni lasti. Zakon tudi ni retroaktiven, dodaja Golob, zato mu plače za minula leta ne bo treba vračati, je še dodal.

Obregnil se je tudi ob sporočila funkcionarjev ministrstva za gospodarstvo, vključno z ministrom Zdravkom Počivalškom, da njegova plača ni bila izplačana v skladu z zakonodajo. »Imamo politični svet, ki živi na Twitterju, in imamo drugi, realni svet, ki mu lahko rečemo pravna država.« Trdi, da je uradno stališče ministrstva drugačno in da njegove plače ne problematizirajo.

Da so Goloba vzeli na piko sta dokazala še tvita notranjega ministra Aleša Hojša, ki je spomnil na Golobovo zgodovini z Zoranom Jankovićem in zgodbo s Pozitivno Slovenijo, in predsednika vlade Janeza Janše, ki je izpostavil, da je bil Golob podpredsednik PS in Jankovićeva desna roka. »Robert GOLOB je toliko nov obraz v politiki kot je bil Yugo modernejši avto od Zastava101,« je tvitnil Janša.


So se pa Goloba lotili tudi v SD. Sandi Češko, šef Studia Moderna in eden najbogatejših Slovencev je v oddaji 24ur Zvečer o Golobu kot menedžerju dejal, da je težko ocenjevati uspehe direktorja, ki pač vodi monopol, in menil, da ima Gen-I ob 3,4 milijarde evra letnih prihodkih prenizek dobiček (71 milijonov evrov).

Generalni sekretar Mladega foruma SD Damijan Zrim pa je na tvitterju objavil fotomontažo Marjana Šarca s pričeko Roberta Goloba in pripisom »Nov obraz, novo razočaranje.« Objavo je kmalu zbrisal, predsednica SD Tanja Fajon pa na Pop TV je to početje opravičila z »naš forum ima vedno svoje revolucionarno mnenje«.