sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

shranimo v zamrzovalnik1 Svet24.si

To se zgodi s posteljnino, če jo damo za 6 ur v ...

marjan sarec pl1 Reporter.si

Šarec o propadu nezaupnice: Očitno so ...

Tonin - montaza Svet24.si

Tonin postavljen na laž, škarpa ob bazenu je ...

2021-03-04 15.18.14 Necenzurirano

Die Presse o "slovenskem bolniku": v Bruslju ...

emkej Odkrito.si

Kaj ima Emkej skupnega z modro pošastjo?

Elçin Afacan Njena.si

Ko potrka Ljubezen: Melek odsotna, ker je zbolela ...

Slovenija

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška dežura na covidurgenci?

Deli na:
Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška dežura na covidurgenci?

Premierjeva žena Urška Bačovnik Janša doma skrbi za otroke, razen kadar dežura na covidurgenci celjske bolnišnice. - Foto: Instagram

»Res žalostno, da so otroci Jerneja Pikala že več kot 80 dni brez podpore in v stisku. Kaj počne center za socialno delo? Bo potreben odvzem? Moja dva osnovnošolca pridno vsak dan delata šolo na daljavo, z vso podporo. Hvala učiteljicam. Stiska pa, ko morata z računalnika,« se je predsednik vlade Janez Janša na tviterju norčeval iz zapisa nekdanjega šolskega ministra, ki je opozoril na to, da so otroci doma že več kot 80 dni, brez podpore, njihove stiske in primanjkljaji pa so v nebo vpijoči.

Na premierjev odgovor se je Pikalo odzval: »Prijetno presenečen, da navdušen tviteraš, ki je v prostem času celo PV, najde tudi čas za poučevanje otrok. Nimajo vsi otroci te sreče, zato mu dobrohotno svetujem, da namesto da se ukvarja z imaginarnimi modeli odpiranja šol, dejansko tudi kaj naredi. Če to ni prezahtevno zanj.«

Prejšnji teden se je vlada vendarle odločila, da bo odprla osnovne šle za učence nižjih razredov, učenci višjih razredov pa se bodo še naprej morali šolati na daljavo. Šole so bile zaprte vse od konca »krompirjevih« počitnic, za učence višjih razredov in dijake pa še teden več, kar je najdlje v EU. Mnogi učenci, zlasti mlajši, svoje šolske obveznosti težko izpolnjujejo brez pomoči staršev. Toda mnogi starši so v službi oziroma delajo od doma, zato se težko v celoti posvečajo še šolanju svojih otrok.


Med otroki, ki se bodo vrnili v šolske klopi, je zagotovo tudi sedemletni premierjev sin Jakob, morda tudi dve leti starejši Črtomir. Težko verjamemo, da predsednik vlade ob vodenju države v izrednih razmerah zaradi epidemije sploh najde čas za šolanje svojih otrok, verjetno jima ustrezno podporo daje njegova žena Urška Bačovnik Janša, zdravnica v celjski bolnišnici. Zato nas je zanimalo, koliko se v tem težkem času posveča svojim otrokom in koliko svoji službi. Kot smo slišali, naj bi bila kot mati šoloobveznih otrok večinoma doma, v službo pa prihaja le dežurat.

»Urška Bačovnik Janša, dr. med. je specializantka interne medicine in se je v delo bolnišnice v času epidemije vključila tako kot drugi specializanti, ki delo v tem času opravljajo v matični ustanovi. Specializanti so večinoma razporejeni na delo v oddelke in na urgenco za covid, tako v dnevne kot v nočne turnuse. Urška Bačovnik Janša pri tem ni izjema in je tako kot druge zdravnice, ki imajo pravico do varstva otrok, na delo razporejena tako, da je hkrati zagotovljena optimalna organizacija delovnega procesa v bolnišnici kot tudi nemoteno omogočanje varstva otrok. Na covidurgenco je bila v oktobru razpisana petkrat, v novembru štirikrat, v decembru in januarju po desetkrat,« so na naše vprašanje odgovorili v celjski splošni bolnišnici.

Odprto ostaja vprašanje, kdo otrokoma daje ustrezno podporo, kadar je gospa Janša na delu na  covidurgenci, gospod predsednik pa v vladi. Res pa v bližini njunega doma živita njena starša, ki lahko mladi in zelo zaposleni družini večkrat pomagata.

Loading...