cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kdo plačuje Alenki Bratušek učne ure iz angleščine?

Deli na:
Kdo plačuje Alenki Bratušek učne ure iz angleščine?

Mineva leto od izvolitve Alenke Bratušek za predsednico vlade, še vedno pa ni mogoče izvedeti, kako vešča je postala v znanju angleščine.

Potem ko smo decembra lani izvedeli, da naj bi se zaradi težav v komuniciranju v angleščini, to se je razkrilo v njenem prvem odmevnem javnem nastopu za ameriško televizijsko hišo CNN, po izvolitvi za premierko 27. februarja lani, odločila za izpopolnjevanje angleščine, smo v njen kabinet in v vladni urad za komuniciranje naslovili nekaj kratkih vprašanj.

Zanimalo nas je, ali je res, da se je začela učiti angleščino, od kdaj se izpopolnjuje, ali ima za učenje na voljo osebnega učitelja, kdo jo poučuje, kdo ji plačuje učne ure, koliko stane učna ura in koliko ur mesečno nameni učenju angleščine. Vprašanja smo poslali 23. decembra lani, zaradi božičnih praznikov smo pričakovali odgovore z zamudo, vendar se iz kabineta in vladnega urada niso oglasili niti do 31. decembra lani.



Na ponovno naslovljena vprašanja smo 2. januarja letos prejeli kratko pojasnilo Boštjana Lajovca, direktorja Urada Vlade RS za komuniciranje, v katerem nas je obvestil, da je naša vprašanja na dan prejetja (23. decembra lani) poslal Matiji Sevšku v kabinet predsednice vlade. Čeprav je Sevšek prejel vprašanja tako iz našega uredništva kot od direktorja vladnega urada za komuniciranje, poslali smo mu jih tudi kasneje, nanje še ni odgovoril.

Iz kabineta nismo prejeli niti pojasnila, zakaj ne želijo odgovoriti. Obnašanje Sevška, ki je očitno pripravljen sodelovati le z njemu všečnimi mediji, postane razumljivo, če vemo, kdo vse mu je doslej ponudil priložnosti za napredovanje. Med njimi seveda izstopa Katarina Kresal. Pred volitvami leta 2012 je Sevšek opravljal naloge sekretarja v kabinetu ministrstva za notranje zadeve.