Revija Reporter
Slovenija

Kdo nateguje ljudi? Na črpalki tik ob Petrolovem skladišču napis »Goriva ni!« (VIDEO)

M. M.
1 8.277

21. jun. 2022 7:43 Osveženo: 7:49 / 21. 6. 2022

Deli na:

Uporabnik facebooka je objavil video, ki v nenavadni luči kaže »pripravljenost« veletrgovca Petrola na naval kupcev na bencinske črpalke pred današnjo podražitvijo.

Matej Cigale je obiskal Petrolovo skladišče Zalog – Sever na obrobju Ljubljane, tik ob katerem je sicer dobro obiskan Petrolov bencinski servis, in posnel video dogajanja.

A čeprav je to ena redkih črpalk, kjer težav z dobavo goriva ne bi smelo biti, je bila včeraj skoraj prazna, kupce pa je odganjalo obvestilo »Ni goriva«. Zmanjkalo naj bi vsega in na črpalki je bilo le nekaj vozil, ki domnevni niso mogla natočiti goriva  in so vozniki lahko kupili le čokoladico ali tekočino za pranje stekel. »Čestitamo, Petrol, zelo dobro,« to komentira Cigale.

Nekateri uporabniki družbenih medijev so sicer včeraj objavljali videe, v katerih so točili gorivo na črpalkah, opremljenih z napisom, da je  goriva zmanjkalo.

Trgovci z gorivom so se v nedeljo in včeraj, ko je začelo na črpalkah »zmanjkovati« goriva, branili, da jih je naval , še posebej v turistični sezoni, presenetil. A goriva je zmanjkovalo tudi na črpalkah, kjer ni bilo povečanega turističnega tranzita ali obiska tujih tovornjakarjev, za povrh pa bi lahko ob podražitvah v preteklosti, med drugim tudi takoj po volitvah, pričakovali, kaj se bo zgodilo.

Logično je, da Petrolu, OMV in drugim trgovcem v preteklih dneh ni v interesu prodajati ogromne količine poceni goriva, če pa so lahko od torka naprej to prodajali po občutno višji ceni in z večjim zaslužkom.

Agencija za varstvo konkurence (AVK) in tržnega inšpektorata bosta morali preveriti, ali so se trgovci res potrudili, da niso prodali prevelikih količin goriva.