svetloba Dobra karma

Covid 19: veliki načrt teme se je obrnil proti ...

Vili Resnik Svet24.si

Vili Resnik: O otrocih sploh ni bilo govora

janez jansa otocec bobo Reporter.si

Razkurjeni Janša je usekal mimo: na Twitterju je ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

Ste od NIJZ prejeli rezultat testiranja na ...

foto bavčar uniforma Necenzurirano

Bili smo komunisti #kolumna

Arnold Schwarzenegger Odkrito.si

Terminator ima dve novi zaklopki

Boštjan Romih Njena.si

Ambienti ostali brez Boštjana Romiha, razlog pa ...

Slovenija

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan Požar skupaj tiščala glavi v kavarni nedaleč od ministrstva za kulturo

Deli na:
Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan Požar skupaj tiščala glavi v kavarni nedaleč od ministrstva za kulturo

Kdo komu daje inštrukcije: Miro Petek Bojanu Požarju, kaj naj piše, ali Požar Petku in preko njega ministru Vasku Simonitiju. - Foto: bralec

V kavarni SEM (Slovenskega etnografskega muzeja) sta se danes ob 11. srečala politik-novinar Bojan Požar in svetovalec na ministrstvu za kulturo Miro Petek. Požar na svojem portalu veliko piše o medijih in novinarjih ter Janševi vladi daje predloge za spremembo medijske zakonodaje, zato se poraja vprašanje, kdo komu daje inštrukcije: Petek njemu, kaj naj piše, ali on Petku in preko njega ministru Vasku Simonitiju.

Znano je, da je Požar na državnozborskih volitvah 2018 nastopil s svojo stranko Lista novinarja Bojana Požarja in z njo dosegel 0,88 odstotka glasov, v času predvolilne kampanje in po njej pa je močno promoviral prvaka SDS Janeza Janšo.

Pravzaprav je svojo novinarsko kariero začel kot politik, saj se je v letih 1989 in 1990 zelo angažiral v takratni partiji ZKS in njeni naslednici SDP, najprej kot kolumnist glasila ZKS Komunist, nato pa kot glavni urednik glasila SDP Evropa. Danes pa skupaj s stranko SDS poskuša preurejati medijski prostor.

Foto: bralec - V kavarni SEM sta se danes ob 11. srečala politik-novinar Bojan Požar in svetovalec na ministrstvu za kulturo Miro Petek

Loading...