krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kdo je Andrej Marčič, bogati zet Karla Erjavca, ki igra golf z Janezom Janšo

Deli na:
Kdo je Andrej Marčič, bogati zet Karla Erjavca, ki igra golf z Janezom Janšo

Andrej Marčič na jahti Brioni 44. - Foto: Mediaspeed

Ločitev hčerke Karla Erjavca Eve in milijonarja Andreja Marčiča je dobila novo dimenzijo z razkritjem, da je Marčič s predsednikom vlade Janezom Janšo večkrat igral golf na priljubljenem turističnem otoku Mauritiusu. Pred tem je Eva Erjavec izjavila, da je Marčič na njenega očeta pritiskal, naj vstopi v Janševo vlado.

Do pritiskov Marčiča na že bivšega predsednika Desusa Karla Erjavca v imenu predsednika vlade Janeza Janše, kot je za portal Necenzurirano potrdila Eva Erjavec, je prišlo v času, ko je njen oče znova prevzel vodenje Desusa. Vlada je ravno takrat objavila dva javna razpisa, najprej 22. septembra lani in potem še 6. oktobra in na obeh je bilo izbrano podjetje Integralis. Gre za podjetje, ki ga je Marčič ustanovil skupaj z Boštjanom Jakličem, bratom bolj znanega Marka Jakliča, prvoobtoženega v zadevi Vzajemna leta 2015.

Slišati je, da naj bi Marčičevi zagovorniki poskušali prek portalov SDS očrniti Evo Erjavec z zapisi, da se ob razhodu želi polastiti njegovega premoženja. Ta obsega več nepremičnin, jahte, zasebno letalo, vozni park z luksuznimi avtomobili Mercedes GLS in BMW.


Velja spomniti, da je njegovo podjetje Marand v zadnjih dvajsetih letih z drugimi povezanimi družbami ustvarilo več kot sto milijonov evrov prihodka v poslih z državo. Njegovo podjetje je bilo eden od najpomembnejših dobaviteljev za Onkološki inštitut in Univerzitetni klinični center, prav tako za ministrstvo za izobraževanje ter za za obrambo.

Prav v času, ko je bil Karl Erjavec minister za obrambo v prvi Janševi vladi, je Marčičevo podjetje sklenilo pomembne posle z ministrstvom za obrambo. Karel Erjavec se tako z Marčičem zagotovo pozna že vsaj petnajst let, poznal ga je že veliko prej, preden se je z njim spoznala hči Eva. Verjetno je zaradi poznanstva Erjavca z Marčičem prišlo do poznanstva Eve z Marčičem. Da je res tako, potrjujejo fotografije z Evo Erjavec, ko spremlja očeta na pomembnejših družabnih in političnih dogodkih. Tako je tudi spoznala nogometaša Sebastjana Cimirotiča in pevca Jana Plestenjaka, z njima naj bi se družila, preden je bila v zvezi z Andrejem Marčičem.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24