medved Svet24.si

Video: Medved se veselo sprehaja po italijanskem ...

krava Svet24.si

Policist namerno zbil pobeglo kravo

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

tjaša-kreuzer Njena.si

Odmevno odprto razmerje: Sta Jan in Tjaša še ...

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

Slovenija

Katja Berk Bevc, vodja podmladka NSi: Mateja Tonina še bolj kot v Sloveniji potrebujemo v Evropi

Deli na:
Katja Berk Bevc, vodja podmladka NSi: Mateja Tonina še bolj kot v Sloveniji potrebujemo v Evropi

Katja Berk Bevc, vodja podmladka NSi - Foto: Primož Lavre

Katja Berk Bevc, po izobrazbi tolmačka, je v politične vode vstopila, ker verjame, da lahko na drugi strani kabine za tolmačenje naredi več. Kaj, če drugopostavljena na listi Nove Slovenije na evropskih volitvah premaga Mateja Tonina?

Predsednica podmladka v intervjuju pojasnjuje, zakaj predsednika stranke še bolj kot v Sloveniji ta trenutek potrebujemo v Evropi. Tudi sama meni, da je čas za bolj svežo politiko na desni, tako vsebinsko kot kadrovsko. Kot predsednica podmladka podpira mlade v celotnem političnem prostoru, da bi prevzeli več odgovornosti. »Mladi prinašamo svež veter in nenazadnje tudi več pripravljenosti na sodelovanje. Upam pa, da se pomladijo tudi v SDS.«

Tako domišljava nisem, da bi računala na več preferenčnih glasov kot predsednik stranke, je realna glede svojih možnosti.

»Pozivati proti volitvam, ker ulica reši več ali kar vse, pa je norost. Sploh če k temu pozivajo mladi, ki se ubadajo s političnimi študijami in bi morali najbolje poznati demokratične procese odločanja pa tudi to, kam lahko »ulica« pripelje,« je kritična Berk Bevc.

»Vsebino peticije prvopodpisanega zgodovinarja Mitja Ferenca podpiram. SDS je izrabila priložnost in šla s tem v Evropo. Žal so to naredili zdaj, ko lahko bolj kot ne le govorijo, ne pa takrat, ko bi lahko delovali in tudi kaj rešili.«

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24