1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Katerega resorja Erjavec noče za DeSUS? »Zdravje ne pride v poštev.«

Deli na:
Katerega resorja Erjavec noče za DeSUS? »Zdravje ne pride v poštev.«

Foto: Bobo

Prvak DeSUS Karl Erjavec zagotavlja, da bo o kandidatih za nova ministra vse dogovorjeno pravočasno. O morebitnih dosedanjih dogovorih s premierko Alenko Bratušek je še skrivnosten. Je pa na vprašanje, ali bo DeSUS prevzel gospodarski ali zdravstveni resor, danes jasen, da "zdravje ne pride v poštev".

Erjavec in premierka Alenka Bratušek naj bi se o imenih za nova ministra in o tem, kako si bosta PS in DeSUS razdelili resorje, dogovorila že do minulega ponedeljka. A so jima zadnji sestanek minuli konec tedna preprečile vremenske razmere.

Erjavec je tako po ponedeljkovem kolegiju partnerjev pri premierki pojasnil, da sta se z Bratuškovo sestala pred kolegijem in se dogovorila glede nekaterih možnih imen za ministrske kandidate.

Kot je tedaj pojasnil Erjavec, mora Bratuškova opraviti pogovore s potencialnimi kandidati, prav tako mora nekaj pogovorov znotraj stranke opraviti tudi sam. Ob tem je spomnil, da ima DeSUS v petek sejo izvršnega odbora, kjer se bodo dogovorili o njihovem kandidatu za ministra, istočasno bo svoj predlog dorekla tudi PS.


Medtem še vedno ni izključena menjava resorjev, a le med zdravstvenim in gospodarskim, ki ostajata prazna, je v ponedeljek dejal Erjavec. Ob tem je pojasnil, da bo končna razdelitev jasna v četrtek zvečer, odvisna pa od pogovorov v torek in danes.

Glede na te izjave je bilo sklepati, da je iz pogovorov izpadla možnost, da DeSUS morebiti prevzame vodenje urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, kar naj bi si po nekaterih informacijah stranka želela.

Danes pa je Erjavec navedel, da prevzem zdravstvenega resorja ne pride v poštev. A hkrati na vprašanje, če gre iz vsega tega sklepati, da sta se s premierko že dogovorila, da DeSUS imenuje gospodarskega ministra, ne odgovarja konkretno. "Mogoče... Ni nujno," je odgovoril za STA.

Tako bo treba počakati, če bo več znanega v četrtek. Erjavec se sicer, kot je pojasnil, do petka mudi v tujini.