markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Katastrofa v Portorožu: zgorelo 2000 kvadratov, škode za vsaj tri milijone evrov

Deli na:
Katastrofa v Portorožu: zgorelo 2000 kvadratov, škode za vsaj tri milijone evrov

Požar v Portorožu. - Foto: Posnetek zaslona, Twitter

Potem ko so gasilci v nedeljo po več urah boja z ognjem le uspeli omejiti in pogasiti požar v kompleksu trgovin in lokalov ob promenadi v središču Portoroža, se danes začenja ocena škode in iskanje vzrokov, zakaj je do požara prišlo. Kot so za STA sporočili s piranske občine, si bodo pogorišče danes ogledali tudi forenziki.

Kdaj točno bo do ogleda stavbe prišlo, še ni jasno, saj se je med požarom stopil tudi del stavbne konstrukcije, zaradi česar je zgradba nestabilna. Pristojne službe bodo morale najprej oceniti, ali je vstop v stavbo sploh varen. Zatem si bodo pogorišče ogledali forenziki, so za STA sporočili s piranske občine. Ob tem so opozorili tudi, da je cesta med Piranom in Lucijo še vedno zaprta. Odprli jo bodo takoj, ko bo potrjeno, da je prehod varen.

S piranske občine so sicer še sporočili, da trenutno zbirajo najnovejše informacije vseh pristojnih služb, ki jih bodo tekom dneva izdali v sporočilu za javnost.

Foto: Dušan Zafred - Zagorelo je v lokalu sredi Portoroža.

Nedeljski požar se je po navedbah medijev sicer začel okoli 11. ure v skladišču lokala Alaya in se kmalu razširil na celoten kompleks. Skoraj 100 gasilcev se je trudilo požar omejiti in pogasiti več ur, skupno pa naj bi zgorelo okoli 2000 kvadratnih metrov površine. Lastnik kompleksa je sicer obalni poslovnež Ante Guberac, ki je že v nedeljo sporočil, da je škode za vsaj tri milijone evrov, in obljubil, da bodo do naslednje poletne sezone na istem mestu zgradili nov sodoben objekt.

Piranski župan Andrej Korenika je v nedeljo obiskal območje pogorišča in za medije dejal, da bodo sprva počakali informacijo, koliko časa bodo potekale preiskave, potem pa se bodo z lastnikom poskušali uskladiti, kako bi bilo možno v trajanju poletne sezone objekt čim bolje zaščititi in osnovno sanirati.