stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Karin Schara, padli angel v belem: grozljive izkušnje staršev otrok s cerebralno paralizo

Deli na:
Karin Schara, padli angel v belem: grozljive izkušnje staršev otrok s cerebralno paralizo

Karin Schara - Foto: arhiv Reporterja

Razkrivamo grozljive izkušnje staršev otrok s cerebralno paralizo v zvezi z ravnanjem ortopedinje iz UKC Ljubljana Karin Schara.

Glede na nedavne objave v časniku Delo bodo tudi v okviru UKC Ljubljana opravljali operacije SDR za otroke s cerebralno paralizo. Gre za metodo zmanjševanja mišične napetosti in krčev v nogah, po kateri lahko del otrok spet hodi, vsem pa se izboljša gibalna sposobnost. Te operacije sicer izvajajo v velikih centrih po svetu, kjer zdravijo na tisoče pacientov, o tveganjih glede tega v Sloveniji z zelo majhnim številom pacientov bomo pisali naslednjič. Tokrat se bomo posvetili ravnanju ortopedinje Karin Schara, vodje otroškega oddelka Ortopedske klinike v Ljubljani, ki bo koordinirala strokovni tim pri projektu SDR. Starši otrok s cerebralno paralizo so nad tem zgroženi, njihove izkušnje s Scharo so namreč porazne.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več kalvariji družine, ki je v nedogled čakala na mnenje Ortopedske klinike in ortopedinje Schara, rok za nujno opeaciko v ZDA pa se je neustavljivo bližal; o pogosti nedostponosti zdravnice, ki je ali v tujini ali na dopustu; kako je šele vztrajno klicarjenje zdravničinih nadrejenih privedlo do tega, da je spisala potrebno mnenje; o starših, ki Karin Schara očitajo aroganten, nekorekten in katastrofalen odnos; kako se dr. Schara ni odzivala niti na pozive ZZZS, ki je potrebovala njeno mnenje; kako je vodenje konzilija namesto dr. Schara prevzel drug zdravnik; o napakah v izvidih; kako v UKC Ljubljana ščitijo zavržno ravnanje ortopedinje Schara.