Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Karikaturist Jiri Kočica v izstopni izjavi iz Domovinske lige: Janez Janša je svojega vrinjenca v Domu poslal za nagrado na Mavricius

Deli na:
Karikaturist Jiri Kočica v izstopni izjavi iz Domovinske lige: Janez Janša je svojega vrinjenca v Domu poslal za nagrado na Mavricius

Jiri Kočica na letošnjem kongresu Domovinske lige. - Foto: Primož Lavre

Domovinsko ligo je zapustil eden od njihovih ustanovnih članov, karikaturist in kipar Jiri Kočica, ki v pismu podrobneje pojasnjuje razloge za svojo odločitev.

V izstopni izjavi iz Domovinske lige razkriva, da je Domovinska liga v resnici satelit Janeza Janša in da ima ta v stranki svojega človeka, ki ga je za njegovo delo pred volitvami celo nagradil s počitnicami na Mavriciusu.

Kočica piše, da glavni tajnik stranke v dobrih petih mesecih ni nobenemu članu poslal niti potrdila niti maila, da so plačali članarino in da so člani stranke, torej stranka de facto nima nobenega uradnega člana.

NA TEJ POVEZAVI LAHKO PREBERETE IZSTOPNO IZJAVO KOČICE

Eden od ustanoviteljev stranke, ki je v času ustanavljanja stranke delal v SDS kot oblikovalec in nekakšen vzdrževalec spletnih strani, je na prvem sestanki izvršilnega odbora obljubil, da bo ob začetku kampanje izstopil iz SDS, vendar tega ni storil, hkrati pa je delal za DOM.

V stranki je glavni administrator spletne strani ta isti zaposleni pri SDS. Celo danes, ko se je njegovo ime pojavilo v medijih (v Reporterju smo pisali o Klemenu Lahu – op.p.) , ni izstopil iz SDS in ga tudi SDS ni izključila ali mu prekinila pogodbe.

»Ta pozicija je tako nora, da res moraš biti zelo naiven, če verjameš, da JJ (Janez Janša – op.p.) ne ve, kaj se dogaja. (JJ je imel v zadnjem življenju opravka s preveč pravimi agenti in si niti pod razno ne bi dovolil, da bi ga lahko peljal scat en mladiček, ki ga je JJ še tik pred volilno kampanjo poslal za nagrado na Mavricius.)«



Kot še piše, je ta isti oblikovalec sam naredil predvolilne plakate, ki jih ni nihče videl razen morda predsednika Bernarda Brščiča in generalnega sekretarja Žiga Jereba.

Na dan volitev naj bi generalni sekretar Žiga Jereb rekel, da je treba stranko zapreti, predsednik Bernard Brščič pa naj bi se s tem strinjal. Oblikovalca iz SDS kljub pozivom članov niso hoteli razrešiti.

Vodstvo stranke tudi ni članov obveščalo o svojih aktivnostih: »Za naslednji kongres smo morali izvedeti preko tviterja oziroma preko članka v Reporterju.«

Potrjuje tudi pisanje v Reporterju: »Četudi je novinar I. Kršinar poklical tudi mene, mu nisem dal nobene bistvene informacije (kar sem dejansko povedal, je pisalo in za tem stojim).« V Reporterju smo pisali, da Kočica razmišlja o izstopu iz stranke, kar se je zdaj tudi zgodilo.