zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kangler se je omehčal: prehitrim voznikom za zdaj le opozorila

Deli na:
Kangler se je omehčal: prehitrim voznikom za zdaj le opozorila

Foto: Bobo

Številni vozniki, ki so bili prve dni od uveljavitve novih merilnikov hitrosti v Mariboru ujeti pri prehitri vožnji, si lahko oddahnejo. Kot je včeraj na svojem Facebook profilu zapisal župan Franc Kangler, so ga z medobčinske redarske službe obvestili, da bodo vsem dosedanjim kršiteljem namesto kazni v skladu z zakonom izdali le opozorila.

"Mnogi izmed vas, nekateri tudi pisno na moj naslov, ste izrazili željo, da se za prvi teden delovanja radarskega sistema izdajo kršiteljem le opozorila. V naslednjih dneh bodo na vašo željo postavljene tudi opozorilne table pred vsakim radarjem, na same radarje pa bodo nalepljene tudi dodatne oznake o omejitvi hitrosti, ki velja v območju vsakega radarja," je zapisal Kangler.

Kot je ob tem še pojasnil, njihov namen ni bil polnjenje proračuna na račun voznikov in meščanov, vendar pa sta bila in ostajata varnost ter predvsem zadovoljstvo občanov zanj vedno na prvem mestu.

Kangler je tudi zanikal napačne informacije na račun podjetja Iskra sistemi, ki v Mariboru uvaja nov semaforski sistem, kot koncesionar pa tudi pobere večino zbranega denarja od kazni. Povedal je namreč, da omenjeno podjetje v primeru večjega števila izdanih glob, kot je bilo predvideno, ne bo imelo dodatnega dobička. Končni znesek, ki ga koncesionar dobi, je po njegovih zagotovilih fiksen, od števila plačanih glob pa je odvisno, koliko let se bo ta znesek odplačeval.

Postavitev novega semaforskega sistema ter merilnikov hitrosti je te dni dodobra razburkala javnost v Mariboru, zlasti po tem, ko so z mestnega redarstva dan po uveljavitvi javili, da je sistem v samo 36 urah zabeležil že 5000 prekrškarjev. Del javnosti očita mestni občini, da ji na prvem mestu ni prometna varnost, pač pa zgolj pobiranje denarja.