vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

milan-gačanovič---gacho Njena.si

Bo Gacho boter Hajdinemu in Anžetovemu otroku?

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kamničanu, ki je imel v posesti na tisoče posnetkov zlorabljenih otrok, razveljavili sodbo

Deli na:
Kamničanu, ki je imel v posesti na tisoče posnetkov zlorabljenih otrok, razveljavili sodbo

Fotografija je simbolična. - Foto: Arhiv Svet24

Višje sodišče je po današnjem poročanju časnika Večer razveljavilo sodbo za 25-letnega Kamničana, ki je bil lani obsojen na 18 mesecev zapora zaradi prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja golih fotografij otrok. Višji sodniki so sodbo razveljavili, ker ni jasno, ali je razumel pomen in posledice priznanja, poroča časnik.

Kamničan se je moral na sodišču zagovarjati zaradi očitanega kaznivega dejanja prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva mladoletnih oseb. Maja lani je dejanje priznal in bil obsojen na leto in pol zapora. Sodišče ga je takrat izpustilo iz pripora, a sodba ni postala pravnomočna, piše Večer.

Obramba se je zoper prvostopenjsko odločitev pritožila in zatrjevala, da obtoženi, ki ima lažjo duševno motnjo, sploh ni razumel, kaj mu očitajo, in da je krivdo priznal samo zato, da so ga izpustili iz pripora. Višje sodišče je po poročanju Večera ugodilo pritožbi in primer vrnilo na prvo stopnjo, kjer morajo najprej ugotoviti, ali obdolženi razume očitano v obtožbi.

Kamničanu tožilstvo očita, da je avgusta 2020 na svojem Instagram profilu razširjal sedem fotografij golih ali zelo pomanjkljivo oblečenih deklic, starih od enega do 12 let. Poleg tega so policisti septembra 2020 ob hišni preiskavi na njegovem mobilnem telefonu in prenosnem računalniku našli skoraj 2400 fotografij pomanjkljivo oblečenih ali golih otrok in nekaj več kot tisoč fotografij spolno zlorabljenih deklic, starih od pet do deset let, ki so jih zlorabljale odrasle osebe.