tuna bar, morje, madžari Svet24.si

Orban je sanjal o madžarskem Jadranu! To mu ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

španska-kraljica-letizia Odkrito.si

Španska kraljica Letizia s svojim golim trebuhom ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kamničanu, ki je imel v posesti na tisoče posnetkov zlorabljenih otrok, razveljavili sodbo

Deli na:
Kamničanu, ki je imel v posesti na tisoče posnetkov zlorabljenih otrok, razveljavili sodbo

Fotografija je simbolična. - Foto: Arhiv Svet24

Višje sodišče je po današnjem poročanju časnika Večer razveljavilo sodbo za 25-letnega Kamničana, ki je bil lani obsojen na 18 mesecev zapora zaradi prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja golih fotografij otrok. Višji sodniki so sodbo razveljavili, ker ni jasno, ali je razumel pomen in posledice priznanja, poroča časnik.

Kamničan se je moral na sodišču zagovarjati zaradi očitanega kaznivega dejanja prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva mladoletnih oseb. Maja lani je dejanje priznal in bil obsojen na leto in pol zapora. Sodišče ga je takrat izpustilo iz pripora, a sodba ni postala pravnomočna, piše Večer.

Obramba se je zoper prvostopenjsko odločitev pritožila in zatrjevala, da obtoženi, ki ima lažjo duševno motnjo, sploh ni razumel, kaj mu očitajo, in da je krivdo priznal samo zato, da so ga izpustili iz pripora. Višje sodišče je po poročanju Večera ugodilo pritožbi in primer vrnilo na prvo stopnjo, kjer morajo najprej ugotoviti, ali obdolženi razume očitano v obtožbi.

Kamničanu tožilstvo očita, da je avgusta 2020 na svojem Instagram profilu razširjal sedem fotografij golih ali zelo pomanjkljivo oblečenih deklic, starih od enega do 12 let. Poleg tega so policisti septembra 2020 ob hišni preiskavi na njegovem mobilnem telefonu in prenosnem računalniku našli skoraj 2400 fotografij pomanjkljivo oblečenih ali golih otrok in nekaj več kot tisoč fotografij spolno zlorabljenih deklic, starih od pet do deset let, ki so jih zlorabljale odrasle osebe.