alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

Polona Kranjc Njena.si

Polona želela domov, a mora v gozd

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Slovenija

Kako se je zmedeni Tonin pred novinarji osmešil (VIDEO)

Deli na:
Kako se je zmedeni Tonin pred novinarji osmešil (VIDEO)

Matej Tonin - Foto: TV Slovenija

Na tviterju kroži posnetek izjave prvaka NSI Mateja Tonina, s katero se je v petek osmešil pred novinarji, ko je pokazal svojo popolno nevednost glede postopka izbire evropskih delegiranih tožilcev, in servilno zagovarjal nezakonito početje predsednika vlade Janeza Janše.

Prvak NSI Matej Tonin namreč podpira sklep vlade, da ne bo izvršila pravnomočno sodbo upravnega sodišča, ki je razveljavilo samovoljni sklep vlade, s katerim je ta nezakonito ustavila in razveljavila postopek imenovanja evropskih delegiranih tožilcev.

Vlada bi morala bodisi se seznaniti z njunim imenovanjem bodisi jima obrazložiti svojo negativno odločitev, toda namesto tega je sklenila, da sodbe ne bo izvršila, češ da je ni mogoče izvršiti, ker naj bi bil postopek že končan z objavo novega poziva tožilcem k vložitvi kandidatur, ki pa je nezakonit.

A Tonina kot prvaka NSI, ki bi morala prisegati na pravno državo in dosledno spoštovanje sodnih odločb, to očitno ne moti, saj je na petkovi tiskovni konferenci podprl sklep vlade, češ da bi se lahko v nasprotnem primeru pritožili tisti tožilci, ki so se prijavili na postopek, a ne bi bili izbrani.

Problem pa je v tem, da sta se na drugi poziv prijavila zgolj Tanja Frank Eler in Matej Oštir, s katerima se vlada oziroma bolje rečeno premier Janez Janša ni hotel seznaniti in je zato vlada postopek razveljavila. Oba sta bila zakonito izbrana na prvem razpisu, na katerega so se sicer prijavili štirje kandidati.


»Jaz sem razumel, da so se na drugega prijavili štirje, ne na prvega,« se je Tonin, ki je tudi podpredsednik Janševe vlade, osmešil pred novinarji, ki so se mu smejali, saj je s tem dokazal, da o zadevi nima pojma in da zgolj izvršujejo tisto, kar mu naroči premier Janez Janša.

»Ne vidim, kje bi bila težava, če bi zadevo upoštevali na način, da ni novih pravnih zapletov. Samo opozarjam, kaj pa če se bo na novi razpis prijavil nekdo, ki bo potem ponovno pravno izpodbijal, da ni imel nekih možnosti in priložnosti,« je še modroval.

Očitno Tonin ne vidi težav v mednarodni nekredibilnosti Slovenije, ki Evropskemu javnemu tožilstvu že pol leta kot edina država v skladu z dogovorom, ki ga je sklenila, ni poslala obeh delegiranih tožilcev, čeprav sta bila imenovana zakonito, in nam zaradi kapric vlade oziroma premierja Janeza Janše grozi tožba Evropske komisije pred Sodiščem EU.

Kdo bo plačal sodne stroške in kazen v primeru izgubljene tožbe? Jih bosta poravnala Janša in Tonin vsak iz svojega žepa, morda njuni stranki, ali pa kot vedno vsi slovenski davkoplačevalci?

Loading...