Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

kaja casar mm Ekipa24.si

Bi jo prepoznali?! Vroča slovenska nogometna ...

kmetija Njena.si

Kmetija: V oddaji po nesreči pokazali člana ...

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako se je Janša delal neumnega, ko so mu v Tarči pokazali Reporterjeve fotografije, ko sta z Logarjem tiščala glave skupaj

Deli na:
Kako se je Janša delal neumnega, ko so mu v Tarči pokazali Reporterjeve fotografije, ko sta z Logarjem tiščala glave skupaj

Tako zaupno sta po objavi rezultatov prvega kroga predsedniških volitev glavi skupaj tiščala Janez Janša in Anže Logar. - Foto: Primož Lavre

Prvak SDS Janez Janša je bil včeraj v oddaji Tarča na TV Slovenija soočen s fotografijami, na katerih sta z domnevno neodvisnim kandidatom Anžetom Logarjem na večer prvega kroga predsedniških volitev zaupno staknila glavi.

»Ste vi predlagali, da se ne vključite v to kampanjo, ali pa vas je gospod Logar prosil, da ne hodite tja,« je voditeljico oddaje Eriko Žnidaršič zanimalo, zakaj Janša ni aktivno sodeloval v Logarjevi predsedniški kampanji. »Na nek način je bilo celo ponižujoče, da se mora predsednik stranke nekako odmakniti, da ne bi kandidatu odžiral glasov,« je pripomnila.

»Ko je gospod Logar na našem zborovanju v Bovcu najavil kandidaturo smo ga vsi podprli, celo jaz sem ga tam najavil. Vendar, ko se je odločil, da kandidira s podpisi brez formalne podpore stranke, in je te podpise tudi zbral v dveh dneh…« je nadaljeval Janša, nakar ga je Žnidaršičeva spomnila, da je podpise Logar zbral s pomočjo SDS.

Vas je on prosil ali ste se vi to odločili, je vztrajala voditeljica, Janša pa je izjavil, da je Logar kandidiral s podpisi volivcev, ker da mu je taka kampanja pisana na kožo.

»Ne vem, kdo je to slikal in od kje je to slikal, a mislim, da je bilo to takrat, ko je čestitko poslal predsednik svetovne sredinske internacionale,« je odgovoril na vprašanje Žnidaršičeve, katere čestitke naj bi kazal Logarju na svojem telefonu. Fotografije so najbolj otipljiv dokaz, da Logar še zdaleč ni neodvisen kandidat, a Janša o njih očitno ni želel veliko govoriti.

»Ne vem, kdo je to slikal in od kje je to slikal, a mislim, da je bilo to takrat, ko je čestitko poslal predsednik svetovne sredinske internacionale,« je odgovoril na vprašanje Žnidaršičeve, katere čestitke naj bi kazal Logarju na svojem telefonu. Fotografije so najbolj otipljiv dokaz, da Logar še zdaleč ni neodvisen kandidat, a Janša o njih očitno ni želel veliko govoriti.

Se Logar zgolj navidezno odmika od stranke SDS ali tudi dejansko, ko se poskuša odmakniti od radikalne veje SDS, ga je nato vprašala Žnidaršičeva in Janša se je začel hehljati. »Radikalni so tisti, ki so vladali brez volitev,« je odgovoril. Če bo in ko bo dr. Logar predsednik, bo moral biti predsednik vseh državljanov, je dodal Janša, »kar pomeni, da bo moral sprejemati tudi odločitve, ki nam ne bodo všeč, ker bo moral zastopati vse, se ravnati po ustavi in upoštevati razmerje sil v državnem zboru.«

Janša je v oddaji Tarča na TV Slovenija med drugim komentiral dogajanje ob napadu na Niko Kovač in dejal, da do nje nima ne zamer ne zadržkov, moti pa ga delovanje njenega inštituta. Govoril je tudi o predsedniških volitvah. V oddajo so povabili tudi premierja Roberta Goloba, ki pa ni prišel.


Na vprašanje voditeljice, ali bodo tudi tokratne predsedniške volitve osredotočene na glasovanje proti Janševi politiki, je Janša odvrnil, da v drugem krogu kandidirata le dva kandidata, "ne Milan Kučan ne Janez Janša ne Robert Golob".

Potem ko se je Logar v kampanji distanciral od spornega davčnega optimizatorja Roka Snežiča, je Janša v današnji oddaji kot laž zavrnil navedbo, da je bil Snežič davčni svetovalec predsednika vlade ali SDS. Glede Logarjevih izjav pa je dejal, da so o tem opravili razpravo v stranki in "razčistili".

Glede kritik, da je z retviti objav, ki so relativizirali napad na direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač, spodbujal dvome o tem napadu dogodku, je Janša dejal, retvit ne pomeni podpore. Na vprašanje voditeljice, ali se počuti soodgovornega za napad, pa je odvrnil, da je bila SDS takoj po napadu obtožena in da je bil napad zlorabljen za politično obračunavanje.

Zatrdil je, da do Nike Kovač nima "ne zamer ne zadržkov", pri Inštitutu 8. marec pa ga "iritira", da se ta "predstavlja kot civilnodružbena organizacija, ustanovili pa so jo funkcionarji stranke Levica (...), financira pa da se iz tujine." Po njegovem mnenju gre za by-pass, preko katerega se krši zakonodaja.

Janša meni, da morajo mediji biti kritični do vlade, glede zakona o RTV Slovenija pa, da je zdajšnja vlada sprejela zakon, s katerim bo v organe upravljanja spravila "paravojsko" preko "njim naklonjenih izbranih nevladnih organizacij". Sicer pa je zatrdil, da plačuje RTV prispevek, čeprav ne vedno prostovoljno.

Iz kabineta predsednika vlade Goloba so danes sporočili, da so "uredniku ter voditeljici oddaje Tarča večkrat povedali, da predsednik vlade v oddajo ne more priti, ter predlagali, da povabijo katerega od podpredsednikov vlade". Golob je, so dodali, sprejel vabilo v sredine Odmeve, a je nato TV Slovenija vabilo preklicala, češ da ga pričakujejo v Tarči. V kabinetu predsednika vlade pričakujejo, da bo Golob na RTVS "deležen enake obravnave, kot jo je imel bivši predsednik vlade oziroma kot je bila praksa skoraj dve desetletji", so še zapisali.