Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

tek Svet24.si

Pod drobnogledom: izbrati tek ali hojo?

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Tanja Žagar2_osebni arhiv Njena.si

Tanja Žagar: Toliko kot pečem od rojstva sinka, ...

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Slovenija

Kako županuje Kučanov klovn iz Kamnika in kdo naj bi bili njegovi glavni financerji

Deli na:
Kako županuje Kučanov klovn iz Kamnika in kdo naj bi bili njegovi glavni financerji

Zaposleni v kamniški občinski upravi so na začetku maja prejeli dopis župana Marjana Šarca, v katerem je zahteval, da občina Komunalnega podjetja Kamnik do nadaljnjega ne vabi k predložitvi ponudb za evidenčna naročila.

To podjetje ga je razjezilo z obnovo javne ceste v Šmarci, ki je po njegovem potekala nestrokovno, za kar je bilo odgovorno vodstvo podjetja. Pol meseca pozneje je vsem zaposlenim v občinski upravi poslal še en dopis, v katerem je preklical prejšnjo navodilo »zaradi sprememb, ki so se zgodile v podjetju in pripravljenosti na učinkovitejše delo«.

Komunalno podjetje Kamnik je medtem prevzelo županu bolj všečno vodstvo, prokurist je postal Grega Cvirn, direktorica pa Anča Cvirn. Slednja sta lastnika oziroma prokurist in direktorica podjetja Ci-Ca, ki ima avtopralnico in opravlja tudi tehnične preglede vozil. Gregor Cvirn je tudi predsednik KS Podgorje. Oba sta velika podpornika župana Šarca, po okolici se govori, da sta bila glavna financerja njegove volilne kampanje.

Župan Marjan Šarec je zanikal, da bi to podjetje ali njegova lastnika financirala njegovo volilno kampanjo, saj ju je spoznal šele tik pred drugim krogom županskih volitev leta 2010, poleg tega pravne osebe (podjetja) po zakonu tega ne smejo početi.

Prav tako ga po njegovih trditvah nista financirala leta 2014: »Sedanj,o predsedniško kampanjo vodimo neodvisno, njen organizator bo Lista Marjana Šarca, financiranje bo potekalo z lastnimi sredstvi oziroma morebitnimi prispevki fizičnih oseb (čeprav upam, da jih niti ne bomo potrebovali). Opravili smo tudi predhodni, instrukcijski sestanek na računskem sodišču zaradi pravilnega financiranja kampanje, ker ne želimo zadev izvajati napačno. Vsekakor pa bo kampanja skromna, po koncu volitev pa natančno revidirana s strani računskega sodišča.«

VEČ V TISKANI IZDAJI IN TRAFIKI24