denar Dobra karma

Levi obogatijo hitro, Raki naredijo izgube - kaj ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

NIJZ o cepivu za covid-19 ter ugodni ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Slovenija

Kako nas odirajo operaterji pri internetu in TV

Deli na:
Kako nas odirajo operaterji pri internetu in TV

Digitalna televizija - Foto: Profimedia

Ker Slovenija ni običajen, še manj pa normalen in svoboden trg, telekomunikacijski operaterji po mili volji odirajo potrošnike.

Slovenski trg elektronskih komunikacij, na katerem deluje 147 operaterjev, obvladujejo štirje veliki: Telekom Slovenije, Telemach, T-2 in A1 Slovenija. To bi moralo zadostovati, da se na tako majhnem trgu, kot je Slovenija (dva milijona prebivalcev živi v približno 820.000 gospodinjstvih), vzpostavi konkurenca, s katero bi cene televizijskih programov, fiksne in mobilne telefonije ter dostopa do svetovnega spleta v boju za potrošnika  strmoglavile. Pa ne. Obstaja upravičen sum kartelnega dogovarjanja, zato mesečni strošek na gospodinjstvo znaša od 50 pa tudi do 200 evrov in več.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o kartelnem dogovarjanju ponudnikov in uničevanju konkurence ponudnikov; kako je umik PRO Plusa h komunikacijskim operaterjem podražil njihove storitve; o zanikanju kartelnega dogovora; o prevzemu PRO Plus, ki bo imel dolgoročnejše posledice in bo prinesel dražje storitve; o sodelovanju Telekoma in RTV Slovenija; zakaj so uporabniki pohlevno trpijo podražitve; kdo odpoveduje televizijsko naročnino.

Loading...