Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako nas odirajo operaterji pri internetu in TV

Deli na:
Kako nas odirajo operaterji pri internetu in TV

Digitalna televizija - Foto: Profimedia

Ker Slovenija ni običajen, še manj pa normalen in svoboden trg, telekomunikacijski operaterji po mili volji odirajo potrošnike.

Slovenski trg elektronskih komunikacij, na katerem deluje 147 operaterjev, obvladujejo štirje veliki: Telekom Slovenije, Telemach, T-2 in A1 Slovenija. To bi moralo zadostovati, da se na tako majhnem trgu, kot je Slovenija (dva milijona prebivalcev živi v približno 820.000 gospodinjstvih), vzpostavi konkurenca, s katero bi cene televizijskih programov, fiksne in mobilne telefonije ter dostopa do svetovnega spleta v boju za potrošnika  strmoglavile. Pa ne. Obstaja upravičen sum kartelnega dogovarjanja, zato mesečni strošek na gospodinjstvo znaša od 50 pa tudi do 200 evrov in več.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o kartelnem dogovarjanju ponudnikov in uničevanju konkurence ponudnikov; kako je umik PRO Plusa h komunikacijskim operaterjem podražil njihove storitve; o zanikanju kartelnega dogovora; o prevzemu PRO Plus, ki bo imel dolgoročnejše posledice in bo prinesel dražje storitve; o sodelovanju Telekoma in RTV Slovenija; zakaj so uporabniki pohlevno trpijo podražitve; kdo odpoveduje televizijsko naročnino.